Detta är en genrebild.
Detta är en genrebild.

Stora delar av Köping utan vatten

En vattenläcka på en huvudledning gjorde att stora delar av Köping, Munktorp och Sundänge var utan vatten under onsdagsmorgonen.

Publicerad Senast uppdaterad

På onsdagsmorgonen vaknade tusentals hushåll i Köping upp utan vatten, detta med anledning av en vattenläcka på en huvudledning.

Huvudledningen ska ha brustit när en bil körde över en byggarbetsplats, uppger Aftonbladet.

– Bilen körde ner i ett litet hål i en rondell utanför brandstationen. Något hände då för nu har det slagit läck. Personen som körde bilen skadade sig inte och kunde tuffa vidare med bilen, säger Stefan Malmberg, ledningsoperatör vid räddningstjänsten, till Aftonbladet.

Det är oklart hur många av kommunens drygt 26 0000 invånare som omfattas av vattenläckan.

– Eftersom läckan är på en huvudledning har stora flöden gått från vattentornet. Det har lett till att en säkerhetsventil stängts så att inget vatten kommer ut från tornet. Läckan är nu lokaliserad till Karlsdalsgatan, utanför räddningstjänsten i Köping. Vattnet släpps på efter hand, men vi måste släppa på med försiktighet eftersom vi inte vill orsaka fler skador, skriver Köpings kommun på sin hemsida.

Inga skolor eller förskolor hålls än så länge stängda, utan verksamheten kan fungera som vanligt i väntan på att vattnet kommer tillbaka.

Klockan 09.05 meddelade Köpings kommun att vattnet har släppts på, men att det tar lite tid att fylla systemet efter läckan.

Powered by Labrador CMS