Ingela Kilholm Lindström, Johanna Ritvadotter, Anders Wigelsbo och Amanda Lindblad.

Samverkan för Sala har presenterat sitt första gemensamma budgetförslag

På måndagen presenterade Salas nya styre Samverkan för Sala sitt första gemensamma förslag till Budget och Strategisk plan 2023-2025.

Publicerad

– Vi presenterar nu en budget för utveckling av Sala kommun i en osäker tid. Bostadsbyggande och företagsexploateringar är viktiga delar för oss. I svåra ekonomiska tider behöver kommunen också samla och värna sina resurser. Arbetet med att ta bort de delade turerna ska inledas direkt efter årsskiftet. Kommunstyrelsen kommer tillsammans med Skolnämnden att ta ansvar och arbeta för en ökad måluppfyllelse och höjda studieresultat, säger Amanda Lindblad (S), tillträdande kommunstyrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Budgetförslaget kommer att behandlas under onsdagens sammanträde för kommunstyrelsen samt under kommunfullmäktige den 28 november.

– Det är en ansvarstagande och långsiktig budget med ett starkt fokus på landsbygd och företagande. Landsbygdsprogrammet för utvecklad service, fler bostäder och företagande tillsammans med inrättandet av ett landsbygdsråd är viktiga delar. Det är också särskilt glädjande att vi presenterar fortsatta investeringar i nya och rustade skolor i hela kommunen, samtidigt som vi satsar på att förbättra näringslivsklimatet och utveckla Grönt kompetenscentrum, säger Anders Wigelsbo (C).

Samverkan för Sala vill se över systemet med färdtjänsttaxan.

– Hälsoförebyggande arbete och att säkra skyddsnät så att ingen faller mellan stolarna är viktigt för en trygg och sammanhållen kommun. Pricken över i känns ändå att vi vill se över systemet med färdtjänsttaxan, för att utjämna skillnaden mellan de som är beroende av färdtjänst och de som reser med övrig kollektivtrafik, säger Johanna Ritvadotter (V).

Även klimatet hamnar i fokus i det nya budgetförslaget.

– Det är hög tid att Sala kommun tar en budget med ett starkt fokus på att hantera klimatförändringarna. Vi är väldigt glada att vi äntligen går fram med en koldioxidbudget och ett starkt fokus på att Sala kommun ska nå målen i Agenda 2030, säger Ingela Kilholm Lindström (MP).

Powered by Labrador CMS