Visionsbild av ett framtida Finnslätten.

Regionstyret vill investera i tågstoppet på Finnslätten med 200 miljoner kronor

"Det är en otroligt viktig satsning och en tydlig signal till våra invånare och till berörda företag om hur betydelsefull utvecklingen av Finnslätten är"

Publicerad

Regionstyret bestående av Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna går fram med att man vill investera upp till 200 miljoner kronor i ett tågstopp på Finnslätten, skriver de i ett pressmeddelande.

Västerås stad har sedan tidigare utlovat en lika stor investering. Regionstyret kommer också att bjuda in regeringen till dialog.

– Det är en otroligt viktig satsning och en tydlig signal till våra invånare och till berörda företag om hur betydelsefull utvecklingen av Finnslätten är och att vi från politiken är villig att satsa på Västmanlands och näringslivets utveckling, säger Bengt-Åke Nilsson, gruppledare Liberalerna.

– Vi ser att Finnslätten utvecklas, tågstoppet är viktigt för företagen i området och vi är ett regionstyre som värnar näringslivet och dess aktörer. Det är många jobb som etableras på Finnslätten och då är vi redo att stötta upp för att underlätta de kommande etableringarna, säger Mikael Andersson Elfgren (M), regionstyrelsens ordförande.

– Flertalet satsningar behövs i länet för bättre fungerande kollektivtrafik där Finnslätten är en av flera nödvändiga. Detta för att främja ett Västmanland där fler vill bo och arbeta, säger Malin Gabrielsson (KD), regionstyrelsens vice ordförande.

Powered by Labrador CMS