Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos

Regionstyret om tågtrafiken: ”Behöver bli verklig förbättring”

Tågresenärer i Västmanland har påverkats hårt av flertalet inställda avgångar och förseningar.

Publicerad

Orsaken till problemen i tågtrafiken är främst brist på personal, framförallt när det gäller lokförare. Med anledning av detta har styret i Region Västmanland kallat in ledningarna för tågföretagen SJ och VR för att diskutera den allvarliga situationen.

– Varje inställt eller försenat tåg skapar problem i västmanlänningarnas liv. Vi kräver svar på vad man planerar för åtgärder – det behöver bli verklig förbättring, säger Jenny Landernäs (M), ordförande Kollektivtrafiknämnden.

Den 7 februari träffade regionstyret ledningen för SJ för att diskutera vilka åtgärder tågbolaget avser att vidta gällande trafiken längs Mälarbanan från Västerås mot Stockholm och Örebro och i fredags träffade Jenny Landernäs (M) från Region Västmanland tillsammans med en representant från Region Örebro ledningen för VR för att diskutera leveransen av tågtrafiken och vägen framåt för Tåg i Bergslagen. 

– Genom dialog och samarbete strävar vi mot en lösning för våra tågresenärer. Vi tar ansvar för att lösa tågkrisen och skapa en pålitlig och effektiv tågtrafik för västmanlänningarna, säger Elin Granqvist (KD), förste vice ordförande Kollektivtrafiknämnden.

Powered by Labrador CMS