Föreningskampen är avgjord.

Över 135 000 kronor till idrottsföreningar i länet

Pantameras miljötävling Föreningskampen är avgjord. I år delas vinstpengarna i tävlingen ut till fler idrottsföreningar än någonsin tidigare, då tre vinnare i varje län prisas.

Publicerad Senast uppdaterad

Föreningslivet i Västmanland lyckades tillsammans samla in 149 170 burkar och PET-flaskor under 2023, vilket ger ett tillskott på 135 918 kronor till de deltagande föreningarna.

Totalt deltog över 2 400 idrottsföreningar i hela landet i 2023 års upplaga av Föreningskampen som sammanlagt samlade in över 15 miljoner burkar och PET-flaskor. I Västmanland deltog 68 föreningar och de tre föreningar som lyckades samla in allra mest pant är:

· IFK Ekberga Fotboll som lyckades samla in 13 274 burkar och flaskor

· Västerås Innebandysällskap som fick ihop 11 756 pantförpackningar 

· Kungsörs Ridklubb som samlade in 11 321 burkar och flaskor

– Det är fantastiskt att så många idrottsföreningar väljer att samla in pant som ett sätt att få in pengar till föreningskassan, samtidigt som de gör en fin insats för miljön. Det känns riktigt bra att vi på Pantamera kan vara med och bidra till det engagemang som finns i svenskt föreningsliv, säger Carita Classon, produktchef för Pantamera på Returpack.

Utveckling av Föreningskampen ger fler vinnareTävlingen har nu genomförts för elfte året i rad och innebär att föreningarna, förutom pantpengarna, också får viss ersättning för importburk. Det här är Returpacks sätt att stötta svenska idrottsföreningar. Under 2023 har Föreningskampen utvecklats till en mer länsvis tävling, för att på så sätt göra det lättare för fler föreningar att vinna. De tre föreningar i varje län som samlat in flest förpackningar vinner en andel av prispotten, som påverkas av mängden insamlade förpackningar. Föreningarna är alltså också med och påverkar prispottens storlek.

Sverigemästare i Föreningskampen 2023 blev Sotenäs Fältrittklubb i Västra Götaland, som samlade in 225 000 burkar och PET-flaskor.

Powered by Labrador CMS