Den nya styrelsen för STUTAB.
Den nya styrelsen för STUTAB.

Nysatsning på Strömsholm

Efter de tuffa pandemiåren laddar STUTAB (Strömsholms Utvecklings AB) om med en ny delägare och ny vd.

Publicerad

Strömsholms Utvecklings AB förkortas med STUTAB och verkar som katalysator och plattform till samverkan, projekt och utveckling av Strömsholmsområdet. Med fokus på hästnäring, hästsport och djursjukvård ska en hållbar tillväxt och positiv utveckling av hela området skapas, skriver man i ett pressmeddelande.

Det nya året inleds med två goda nyheter, nämligen en ny delägare samt en ny vd.

– Under våren 2022 genomförde STUTAB en nyemission där Stiftelsen Strömsholm Djursjukvård klev in som nya delägare i bolaget. Övriga delägare är sedan tidigare Hallstahammars Kommun, Svenska Ridsportförbundet samt Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). I samband med nyemissionen tillträdde en ny styrelse i bolaget som leds av ordföranden Catarina Petterson. Övriga ledamöter i styrelsen är Karolina Lagerlund, Jan Andersson och Leif Eriksson.

En ny strategisk plan har tagits fram utifrån en omfattande behovsanalys där ett stort antal aktörer verksamma i Strömsholm bidragit med viktig input. Gemensam nämnare för planens innehåll är tillväxt och utveckling av hela Strömsholmsområdet.

Bolaget har värvat Ulf Magnusson som ny vd för STUTAB. Ett uppdrag som påbörjades den 9 januari.

– Styrelsen är väldigt nöjda med värvningen av Ulf Magnusson som ny vd för STUTAB, och vi ser med stor tillförsikt och förväntan fram emot att Ulf leder det operativa arbetet i bolaget, säger styrelsens ordförande Catarina Pettersson.

– Det är en stor ära för mig att få uppdraget att förverkliga de strategiplaner som STUTABs styrelse tagit fram, och att få vara en viktig kraft i utvecklingen av det fina Strömsholmsområdet, säger Ulf Magnusson.

Powered by Labrador CMS