I samband med att busstrafiken börjar köras efter vintertidtabellen gör VL en del förändringar.

Ny vintertidtabell för VL
– här är alla ändringar

Söndagen den 11 december börjar en ny tidtabell att gälla för VL:s kollektivtrafik.

Publicerad

Om lite drygt en månad, den 11 december, byter VL till sin vintertidtabell. I samband med att det nya tidtabellen börjar gälla sker den del förändringar i VL:s busstrafik.

I ett pressmeddelande sammanfattar VL de olika förändringarna:

Länstidtabellen Linje 49

Avgång klockan 14.50 från hållplats Kaplansgatan på linje 49 tas bort.

Linje 53

Från och med den 11 december läggs linje 53 ner. Linjen, som kör sträckan Kungsör – Torpa, är anpassad efter skolorna i Kungsör för att skolornas elever ska kunna ta sig till och från skolan.

Kungsörs kommun har beslutat att linjerna ska läggas ner och ersättas med skolskjuts för de elever som är i behov av det.Mer information om skolskjuts i Kungsör finns på kommunens webbplats.

Linje 54 och 55

Från och med att vintertidtabellen börjar gälla stannar linjerna 54 och 55 vid samma läge vid hållplats Arboga resecentrum. Båda linjerna är anropsstyrda och kommer från och med den 11 december 2022 att stanna vid läge B, enligt hållplatskartan nedan.Linje 85 Linje 85, som kör sträckan Norberg – Kärrgruvan – Norberg, får ett nytt upplägg utan anropsstyrd trafik.

Det innebär att:

• alla T-turer i tidtabellen tas bort.

• linjen får nya avgångstider och den sista bussen går från Norbergs busstation klockan 17.20 på vardagar och klockan 13.45 på helger.

Linje 86

Linje 86, som kör sträckan Norberg - Karbenning – Västerfärnebo, får ett nytt upplägg utan anropsstyrd trafik.

Det innebär att:

• linjen får nya avgångstider och alla T-turer i tidtabellen tas bort.den sista bussen från Norberg går klockan 17.35.

• den sista bussen från Västerfärnebo går klockan 18.14.

Linje 87

Från och med den 11 december läggs linje 87 ner. Linjen, som kör sträckan Norberg – Flängan – Karsbo, är anpassad efter skolorna i Norberg för att skolornas elever ska kunna ta sig till och från skolan. Norbergs kommun har beslutat att linjen ska läggas ner och ersättas med skolskjuts för de elever som är i behov av det. Mer information om skolskjuts i Norberg finns på kommunens webbplats.

Linje 252

Från och med den 11 december läggs linje 252 ner. Linjen, som kör sträckan Kungsör – Skäftruna – Arboga, är anpassad efter skolorna i Kungsör för att skolornas elever ska kunna ta sig till och från skolan. Kungsörs kommun har beslutat att linjen ska läggas ner och ersättas med skolskjuts för de elever som är i behov av det. Mer information om skolskjuts i Kungsör finns på kommunens webbplats.

Stadstidtabellen Västerås Linje 22

Sedan en tid tillbaka har hållplats Irsta på linje 22 haft en tillfällig hållplats på grund av vägarbete. I samband med att vintertidtabellen börjar gälla stannar bussen vid ordinarie hållplats igen. Hållplats Sveaborgsvägen på linje 22 trafikeras igen när vintertidtabellen börjar gälla. Sedan en tid tillbaka har hållplatsen varit avstängd på grund av vägarbete. Från och med den 11 december stannar linje 22 vid hållplats Sveaborgsvägen igen, i båda riktningarna.

Linje 22 och 25

Hållplats Hagbyholm i riktning mot centrum på linjerna 22 och 25 får nytt läge från och med den 11 december 2022. För att kunna förbättra hållplatsens tillgänglighet har hållplats Hagbyholm flyttats enligt kartan nedan.

Powered by Labrador CMS