Réka Velle, Jonas Foldevi, Jasmina Zlatarac Kujundzic och Marie Sundt utanför Tegnér vårdcentral i Västerås.

Ny mätning visar: Tegnér vårdcentral är bäst i länet

Har klättrat sex placeringar och landar som Region Västmanlands bästa vårdcentral.

Publicerad

Varje år sammanställer Sveriges kommuner och regioners patientnöjdhetsmätning och i den senaste mätningen korades Tegnér Vårdcentral i Västerås till länets bästa vårdcentral.

Undersökningen är fördelad på sju olika kategorier – delaktighet/involvering, emotionellt stöd, helhetsintryck, information/kunskap, kontinuitet/koordinering, respekt och bemötande samt tillgänglighet.

I årets undersökning har samtliga 21 regioner deltagit och totalt har 1 220 vård- och hälsocentraler medverkat, varav 27 i Västmanland med totalt 2 335 respondenter, skriver Praktikertjänst i ett pressmeddelande.

Praktikertjänst genomför varje år en analys av resultaten genom att ta fram ett oviktat genomsnitt av samtliga sju kategorier. Av resultaten framgår att Tegnér Vårdcentral får bäst betyg av patienterna i Region Västmanland och ligger högt över snittet i samtliga sju kategorier, exempelvis inom information/kunskap och delaktighet/involvering.

– Jag är väldigt stolt och glad över att vi lyckats klättra till förstaplatsen i Västmanland. Under det senaste året har vi flyttat till nya lokaler och moderniserat verksamheten samtidigt som vi vuxit inom flera personalkategorier. Vi har en stabil bemanning och medarbetare som verkligen trivs tillsammans och det tror jag att våra patienter märker av, säger Réka H Velle, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef på Tegnér Vårdcentral.

Powered by Labrador CMS