Nu kan man köpa en länsbiljett genom att blippa sitt betalkort på bussen.

Nu kan VL-resenärer blippa sitt betalkort även för länsbiljetter

Sedan drygt ett år tillbaka har VL-resenärer kunnat blippa sitt betalkort för att köpa en enkelbiljett giltig inom en kommun. Nu blir det möjligt att köpa även länsbiljetter på det här sättet.

Publicerad

– Det ska vara enkelt att resa kollektivt i Västmanland, och då behöver det vara enkelt att köpa biljett. Att resa med betalkort har blivit en av våra främsta försäljningskanaler för enkelbiljetter, så det känns väldigt bra att kunna erbjuda det här även för våra länsresenärer. Genom att lansera den här funktionen gör vi det ännu smidigare att resa med VL, oavsett om man reser inom en kommun eller i hela länet, säger Sara-Josefina Holby, marknadschef VL/kollektivtrafikförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Att blippa sitt betalkort ombord kommer fungera precis som tidigare: om resenären blippar sitt betalkort direkt köper hen en enkelbiljett giltig inom kommunen. 

För att köpa en länsbiljett ska resenären först meddela föraren och kan sedan blippa betalkortet för en länsbiljett. Biljetten gäller sedan i tre timmar, i hela länet.

– Jag är väldigt glad över att vi kan införa resa med betalkort i länet. Nu blir det smidigare att resa kollektivt i Västmanland. Det här är ett mycket omtyckt och enkelt sätt att resa. Det underlättar för sällanresenärer och även för besökare och turister, säger Jenny Landernäs (M), ordförande i Kollektivtrafiknämnden. 

Powered by Labrador CMS