Ljusfenomen i 400-årsfirande Sala.

Lysande start på Salas jubileumsår

Ljusfestivalen Nattljus & Vinterskimmer var startskottet för Salas 400-årsfirande och arrangörsgruppen är nöjda med invigningen.

Publicerad

– Efter en fantastiskt lyckad invigning av jubileumsåret 2024, med konsert med Kristina Kammarkör och Sala Blåsorkester i Kristina kyrka, är vi äntligen igång med jubileumsfirandet. Vi har fått väldigt positiva reaktioner på ljusfestivalen, många besökare återkommer flera dagar och vi har stött på gäster som åkt från andra städer för att uppleva alla 17 verk, säger Elvira Matz, projektledare för Sala 400 år.

En del av ljusfestivalen är en ljusstråle som går från Sala Silvergruva till Kristina Kyrka.

– Det måste vara magiskt. Hur har de kunnat måla det här glittriga sträcket på himlen? Med en jättestor stege och en stooor pensel?, säger Sigrid 3 år, under ett besök i Sala.

– Vi i projektgruppen är otroligt nöjda med resultatet – allt från projiceringar till näckrosor och kristaller. Gungorna som lyser och låter i Stora lekparken är en favorit hos många barn, även spelet mot Kulturkvarterets fasad, säger Elvira Matz.

Hon fortsätter:

– Jag tycker det är så roligt att äntligen se allt lysa på riktigt. Från skisser och idéer på datorn och planeringsmöten med olika kreatörer så står vi nu här och ser allt i verkligheten. Jag är mer än nöjd.

Magisk stämning med lysande näckrosor.
Powered by Labrador CMS