Länets största bokcirkel satsar ännu mer på barn och unga

Nu startar årets upplaga av Västmanland läser på länets bibliotek.

Publicerad

Med fokus på lokala författare, i år Balsam Karam och Angelica Öhrn, arrangeras bokcirklar och författarbesök. Jämfört med förra året görs ännu fler satsningar på barn och unga med lovaktiviteter, skrivarkollo och läsning, skriver Region Västmanland i ett pressmeddelande.

– Västmanland läser är ett sätt att skapa gemenskap och sätta litteraturen i ett sammanhang. I år kommer vi att ha extra många aktiviteter för att stärka barn och ungas läsning, ett mycket angeläget arbete, säger Lena Karlström, kulturchef på Region Västmanland.

Projektet är ett samarbete mellan Region Västmanland, länets folkbibliotek, Studieförbundet Vuxenskolan och ABF, med stöd från Kulturrådet. Målet är att lyfta litteraturens och läsandets roll i samhället genom att samla så många invånare som möjligt omkring lokala författare. Arbetet startade våren 2023 och är nu inne på sitt andra år.

Angelica Öhrn som är en av årets två författare säger:

– Jag värnar om att litteraturen ska nå ut till barn och unga. Att få vara en del av det här är en fantastisk möjlighet. Under året kommer jag att besöka länets alla kommuner och i sommar medverkar jag också på ett bibliotekskollo.

Powered by Labrador CMS