Han blir ny vd för Westmannastiftelsen

Under hösten har Westmannastiftelsen arbetat med att rekrytera en ny vd, efter att Magnus Ekblad som valts till regionråd. Styrelsen har nu beslutat att utse Patrik Andersson till ny vd. Han kommer att tillträda den 15 april 2019.

  • Publicerad 17:54, 4 feb 2019

Patrik Andersson.

– Patrik har en lång och bred erfarenhet av att utveckla och förvalta viktiga natur- och kulturhistoriska miljöer, berättar Andreas Porswald, styrelseordförande.

Patrik har tidigare bland annat arbetat som turistchef i Eskilstuna och dessförinnan varit vice vd på Sundbyholms Slott och Konferenshotell AB. 2013 tillträdde Patrik som vd för Ericsbergs Säteri utanför Katrineholm.

– Under rekryteringsprocessen har Patrik också visat att han har de ledaregenskaper och förutsättningarna som behövs för att ansvara för Ängsös och stiftelsens fortsatta utvecklingen för att visa, vårda och värna våra tillgångar på Ängsö, säger Andreas Porswald.

Patrik är 48 år och har en gedigen utbildning inom ekonomi och ledarskap. Genom att ha drivit företag inom fastighetsbranschen och att ha mött hyresgäster och arrendatorer i olika roller skapar förutsättningar att utveckla detta på Ängsö.

– Det som fångade mitt intresse var möjligheten att få vara med och utveckla och förvalta en plats som Ängsö, där bde natur och kulturhistoria är viktiga delar. Jag har en bred bakgrund av besöksnäringen/ gröna näringen/ fastighetsbranchen både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt, säger Patrik Andersson.

Westmannastiftelsen

Westmannastiftelsen är en naturstiftelse vars stiftare är Västmanlands kommuner och landsting samt Heby kommun och grundades 1967. Stiftelsens lever efter stadgar från 2012 och ändamålet är att vårda och bevara friluftsliv samt att verka för bevarandet och skyddandet av den västmanländska naturen och landskapsbilden.

Ängsö är idag det område som stiftelsen äger och även förvaltar. Detta har stiftelsen gjort sedan 1971, då Ängsö köptes av familjen Piper. Därutöver äger stiftelsen två fastigheter på fastlandet (Björksta-Vedby 1:1 och Kungsåra-Kvistberga 1:2), strax norr om ÄngsöDelar av dessa fastigheter hyrs ut som golfbana.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING