Den första entusiastiska 90-plussaren. Ingrid Mattin-Lassei kom på besök för att se lokalerna. ”Jag tycker det ska bli jättebra”, säger Ingrid
Den första entusiastiska 90-plussaren. Ingrid Mattin-Lassei kom på besök för att se lokalerna. ”Jag tycker det ska bli jättebra”, säger Ingrid

Gratis träning för alla 90-plussare i Skinnskatteberg: ”Blir jättebra”

Nu har alla 90-åringar och uppåt som är folkbokförda i Skinnskatteberg möjlighet att träna gratis på First class gym där.

Publicerad

I ett samarbete med Skinnskattebergs kommun ger First class de äldre tillgång till alla gruppass och styrketräningsmaskiner. Dessutom kommer två pass i veckan specifikt anordnas för gruppen av rörelsesugna 90-plussare.

Josefine Denami, platsansvarig för First class gym i Skinnskatteberg, säger att det ligger i linje med att målet att bli Sveriges friskaste kommun.

– Skinnskatteberg är den kommun i Västmanland som har äldst befolkning och på det här sättet kan vi i samverkan med kommunen erbjuda specialanpassad träning två gånger i veckan för den här målgruppen.

Träning är bra för alla och träning för äldre kan till exempel förebygga fallskador.

– Personerna kanske inte heller behöver lika mycket vård som om de inte skulle träna, säger hon. Så här års är det ju svårt bara att komma ut och promenera, hos oss är träningen övervakad så att man ska känna sig trygg.

Gymmets första entusiastiska 90-plussare var Ingrid Mattin-Lassie som kom på besök för att se lokalerna. Hon tyckte att det skulle bli jättebra.

– Dels för att jag får komma ut och träffa andra och dels för att jag behöver lära mig rätt rörelser för att få mer rörlighet.

Powered by Labrador CMS