Detta är en genrebild.

Förening skänker batteridrivna ljus till äldreomsorgen

”Vi fortsätter det goda samarbetet med mål om nollvision rörande brand inom ordinärt boende och ger oss inte förrän vi är i mål.”

Publicerad

Brandskyddsföreningen och äldreomsorgen i Kungsör har sedan tidigare ett samarbete som nu fördjupas ytterligare när föreningen skänker batteridrivna blockljus till samtliga riskutsatta inom hemtjänsten i Kungsör.

Mörkare dagar och ökade elräkningar gör att användningen av levande ljus ökar och med det riskerna för brand. För att uppmärksamma och öka riskmedvetenheten gällande levande ljus, skänker Brandskyddsföreningen de batteridrivna ljusen som kommer delas ut av hemtjänsten innan jul.

– Vi fortsätter det goda samarbetet med mål om nollvision rörande brand inom ordinärt boende och ger oss inte förrän vi är i mål, säger Isabella Piva Hultström, områdeschef äldreomsorg.

– Kungsör gör ett gediget arbete i att öka riskmedvetenheten gällande brand och det vill vi fortsatt uppmärksamma och vara delaktiga i, säger Thomas Reichert, verksamhetsledare brandskyddsföreningen Västmanland.

Tidigare har Brandskyddsföreningen delat ut brandfiltar, brandsläckare och testhorn till särskilt riskutsatta inom hemtjänsten.

Powered by Labrador CMS