Under vecka 50 genomförde polisen en trafikvecka. Detta är en genrebild.

Fler än 9 000 bilister kontrollerades under trafikveckan i Region Mitt

I brottsförebyggande syfte och för att få fler att avstå från att köra påverkade genomförde polisen en trafikvecka med fokus nykterhet under vecka 50.

Publicerad

Sammanlagt genomfördes 9 369 nykterhetskontroller i region Mitt. 32 personer rapporterades för rattfylleri och 54 personer för drograttfylleri, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Många av kontrollerna utfördes på strategiska platser som till exempel utanför Systembolaget. I övrigt arbetade polisen enligt 20-minutersmetoden med korta kontroller på varierande platser under dygnets alla timmar.

– Alkohol och droger är en vanlig orsak till trafikolyckor. Ingen ska köra onykter, och vi kommer fortsätta finnas på vägarna för att förhindra brott och påminna folk om att hålla sig till gällande trafikregler, säger Conny Salestedt, samordnare för trafiken i region Mitt.

Förutom rattfylleri och drograttfylleri upptäcktes också annan brottslighet vid kontrollerna, bland annat två stölder, ett vapenbrott och 62 narkotikabrott. Polisen hittade också två efterlysta personer.

Powered by Labrador CMS