Många ville fira. Så fort dörrarna slogs upp till Systemairs öppet hus i samband med 50-årsjubileumet, så vällde folk in och närmare 500 besökare kom under dagen. Till bland andra vd Sofia Rasks stora glädje.

Fart och fläkt när Systemair firade ett halvt sekel med öppet hus

Nyligen firade Systemair sina 50 år med pompa och ståt i Skinnskatteberg. ”Det är en stor dag för hela Skinnskatteberg – Systemair har betytt mycket genom åren, men orten har betytt väldigt mycket för Systemair också”, säger Sofia Rask, vd.

Publicerad

1974 grundades ventilationsföretaget Systemair under namnet LHG Kanalfläkt och produktionen.

– Det började väldigt småskaligt till att bli ett världsledande ventilationsföretag. Vilken framgångssaga vi haft, säger hon stolt.

Redan vid öppningsdags av 50-årsfirandet så vällde folk in och det var en blandning av anställdas nära och kära, ortsbor, kunder och även långväga besökare.

Gott om nyfikna besökare under öppet hus-dagen förra lördagen.

En av grundarna Gerald Engström höll en presentation om sin egen resa med företaget och koncernens vd, Roland Kasper, välkomnade besökare i dörrren och talade också under dagen.

– Vi har idag runt 400 anställda här på Systemair i Skinnskatteberg, och närmare 450 totalt i Sverige. Det är ett väldigt familjärt företag med platt organisation, korta beslutsvägar och snabba beslut. Det känns fantastiskt fint att få fira denna dag och träffa många av våra medarbetares familjer och även få en chans att bjuda in allmänheten och få visa vilka vi är och vad vi gör, säger vd:n.

Det hela började 1974 i Skinnskatteberg då man utvecklade och introducerade företagets första produkt som kom att bli en framgång – den cirkulära centrifugalfläkten i linje. 

Möjlighet att sitta upp på hästryggen gavs också.
Olika aktiviteter fanns att göra.

Under åren 1974–1980 ökade antalet anställda från 1 till 44 och man verkade både i Sverige och Norge.

I slutet av 90-talet hade man totalt över 600 anställda och verkade i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Frankrike, Ryssland och USA.

Idag har koncernen runt 6 500 anställda och verkar världen över i 50+ länder.

– Vi tillverkar och marknadsför energieffektiva och hållbara produkter som ger bättre inomhusklimat och minskar koldioxidutsläppen. Vi är en framtidsfabrik att räkna med och har som målsättning att fortsätta sätta Skinnskatteberg på världskartan med högkvalitativa produkter som har kundernas behov i fokus och strävar mot en mer hållbar framtid.

Det fanns en hel del att prova under dagen.
Powered by Labrador CMS