Totalt fyra personer skadades i den våldsamma krocken på Köpingsvägen i natt.
Totalt fyra personer skadades i den våldsamma krocken på Köpingsvägen i natt.

Färre olyckor i juli – jämfört med förra året

Under juli inträffade 27 olyckor längs de stora vägarna i Västmanlands län. Det är färre än samma månad i fjol, visar data från Trafikverket som Newsworthy sammanställt.

Publicerad

Under juli 2023 rapporterades 27 trafikolyckor längs eller i anslutning till de stora, statliga vägarna i Västmanland. Nerbrutet per kommun var vägavsnitten med flest olyckor, fem vardera, E18 genom Västerås kommun och väg 70 genom Sala kommun. 

I Västmanland inträffade flest olyckor under den 1 juli, den 13 juli och den 14 juli, och veckan med flest olyckor var vecka 28, veckan som började den 10 juli, med totalt åtta olyckor. Under 14 av månadens dagar rapporterades inga olyckor alls längs de stora vägarna i länet.

Av juliolyckorna klassades sju som olyckor med ”mycket stor påverkan” på trafiken, som regel med avstängningar i en eller båda riktningar.

Det senaste ett och ett halvt årets mest olycksdrabbade månad var december 2022, med 64 olyckor. I genomsnitt rapporteras omkring 36 olyckor per månad i länet, sedan början av 2022.

Powered by Labrador CMS