E18 mellan Köping och Västjädra byggs om till motorväg.

E18 stängs av under fem dagar vid månadsskiftet

Mellan den 30 april-5 maj kommer E18 att stängas av mellan Köping och Sörstafors.

Publicerad

Ombygganden av E18 till motorväg går in i nästa skede. Under fem dygn, från kl. 22:00 på valborgsmässoafton den 30 april till söndagen den 5 maj kl. 18:00, kommer sträckan mellan Köping och Sörstafors att stängas av.

– Vi ska bland annat bygga färdigt övergångar där motorvägsutbyggnaden byter sida från norr till söder, lägga ner nya rörbroar samt lyfta två nybyggda broar på plats vid Källsta nära Köping, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Sträckan stängs av för att arbetet ska kunna utföras på ett säkert sätt och i en mer intensiv takt.

– De arbeten vi gör under avstängningen går inte att göra när vägen är trafikerad. För att vi som jobbar på vägen ska ha en säker arbetsmiljö och för säkerheten för alla trafikanter på E18, måste vi stänga av vägen. Vi hoppas att alla som är ute och kör håller avstånd och respekterar hastighetsgränserna, säger Per Ahlenius, projektledare Trafikverket.

All trafik hänvisas till väg 252, 558 och 619. Trafikanter som ska resa längre kan även välja att köra E20 söder om Mälaren.

– Vi har förståelse för att avstängningen kan upplevas som besvärlig för dig som trafikant. Planera din resa och räkna med att den kan ta längre tid än vanligt. Om det är möjligt kan den långväga trafiken från och till Stockholm välja att åka E20 söder om Mälaren för att minska trafiken på E18 och omledningsvägarna. För de som ska till eller från Västerås från Örebro så är E20 och väg 56 ett bra alternativ för att undvika vägarbetet på E18.

Powered by Labrador CMS