Flera platser i Sala var översvämmade i helgen.
Flera platser i Sala var översvämmade i helgen.

Banken hjälper drabbade att betala självrisken för vattenskador

Helgens översvämningar i Sala har resulterat i att flera husägare har fått sina källare och hus vattenfyllda. Sala Sparbank vill stötta genom att betala försäkringens självrisk åt de hushåll som drabbats.

Publicerad

I ett pressmeddelande skriver Sala Sparbank att hjälpen inte bara är avsedd för deras befintliga kunder, utan samtliga drabbade hushåll.

– Det här är vårt sätt att bidra i dessa tuffa tider. Vi vet att många redan har det ekonomiskt svårt i vardagen och är oroliga för kostnaderna som denna händelse medför. Då vill vi självklart ställa upp och hjälpa till med det vi kan. Vi är en del av Sala och Heby kommuner och att ge tillbaka för en bättre framtid är vår viktigaste drivkraft, säger Per Skargren, vd på Sala Sparbank.

Per Skargren.
Per Skargren.

Han fortsätter: 

– Vi har initialt satt av en miljon kronor men vi vet ännu inte omfattningen av de skador som finns, vi följer den utvecklingen noggrant. Det vi vet är att det kommer att krävas ett enormt arbete och här behöver vi kroka arm. 

De privatpersoner vars permanentbostad inom Sala- och Heby kommuner har drabbats kan skicka in en ansökan om ekonomiskt stöd som täcker försäkringens självrisk på Sala Sparbanks webbsida.

Powered by Labrador CMS