Från föreställningen Gustav Vasa skriver historia. Här ser vi Gustav Vasa (Martin Åkesson) på båten till Danmark. Sten Sture (Hanna Larsson) kvar i Sverige och Kristian Tyrann (Nathalie Nilsson) styr båten.
Från föreställningen Gustav Vasa skriver historia. Här ser vi Gustav Vasa (Martin Åkesson) på båten till Danmark. Sten Sture (Hanna Larsson) kvar i Sverige och Kristian Tyrann (Nathalie Nilsson) styr båten.

Arbogateatern ger flera föreställningar under Medeltidsdagarna

Snart är det dags för årets mest arbetsintensiva dagar! Under de fyra medeltidsdagarna kommer Arbogateatern att spela tre olika föreställningar och sammanlagt 11 spelningar.

Publicerad

Arbogateatern

Arbogateatern är en friteatergrupp som startade våren 2015. Vi har Arboga som bas för vårt arbete, men ger även föreställningar på turné över Sverige. Historia ligger oss varmt om hjärtat och är en utgångspunkt för flera av våra föreställningar och då alltid med historisk dräkt av hög kvalitet. 

Följande program presenteras av Arbogateatern under Arboga Medeltidsdagar: 

Mosters lilla kung – 500 år sen Gustav Vasa tog tronen 

Spelas: Torsdag och lördag, kl 18.30 på Arboga Rådhus

Info: Intriger, lömska släktingar, sång, fart och humor. I Mosters lilla kung ställer Gustav Vasa till med fest i samband med att hans syster Margareta och deras moster Kristina Gyllenstierna släppts ur den danska fångenskapen. Margareta är glad över familjens återförening och att det äntligen är fred, men Gustav och Kristina drar inte riktigt jämt, och det finns de som hellre vill se mostern på Sveriges tron. Föreställningen spelas utan mat, i två akter med möjlighet att köpa fika från Café Centrum i pausen.

Haren och Tuppen – en saga om vänskap

Barnteater för barn 3-6 år gamla som har tagits fram i samarbete med barn på Västergårdens förskola i Arboga

Spelas: Onsdag-lördag, kl 11.00, Teaterladan

Info: Tuppen bara stör, ingenstans får han vara och gala. I skogen möter han Haren, hon gillar inte heller Tuppens oljud. Hon tycker mest om att hoppa, Tuppen tycker att Haren hoppar för mycket och för snabbt. Det är inte lätt alla gånger att vara med och komma överens med en annan person, men ensam blir det ju så tråkigt.

Gustav Vasa skriver historia

Spelas: Onsdag-lördag, kl: 14.00, Teaterladan

Info: Gustav Vasas liv som barnteaterföreställning. För att uppmärksamma att det i år är 500 år sedan Gustav Vasa blev kung har vi skapat den här föreställningen som riktar sig till mellanstadiet och uppåt. Den ska spelas på turné på skolor runtom i landet men spelas nu för första gången med offentliga föreställningar för alla som vill lära sig mer om Gustav Vasa! I Gustav Vasa skriver historia berättar Gustav själv om sitt liv, bland annat om hur det gick till när han tog makten i Sverige och hur han lyckades undkomma Stockholms blodbad.

Powered by Labrador CMS