Anna Brors Ulvemark, verksamhetschef, Jenny Berglund, enhetschef, och Stephanie Bruksgård (M), regionråd.

Arbetsmiljöpris för förebyggande av sjukskrivningar

Nyligen utsågs Årets hälsofrämjande arbetsplats inom Region Västmanland och valet föll på Primärvårdens barn- och mödrahälsovårdspsykologer.

Publicerad

Primärvårdens barn- och mödrahälsovårdspsykologer har utsetts till Årets hälsofrämjande arbetsplats inom Region Västmanland. Priset delades ut i samband med regionfullmäktiges sammanträde den 15 november.

Primärvårdens barn- och mödrahälsovårdspsykologer är ett gott exempel på kraften i att verka målmedvetet för en bättre arbetsmiljö. En mycket värdig vinnare! säger Stephanie Bruksgård (M), regionråd med ansvar för personalfrågor, i ett pressmeddelande.

Delar av motiveringen till att priset 2022 gick till Primärvårdens barn- och mödrahälsovårdspsykologer:

”Årets vinnare arbetar kontinuerligt med den organisatoriska och sociala arbetsmiljön och har med stöd av ett nära ledarskap hittat en struktur för att fånga upp tidiga signaler på ohälsa och arbeta förebyggande med sjukskrivningar. Tillsammans har de utvecklat arbetssätt som leder till att verksamhetsmål uppnås samtidigt som de skapar en god arbetsmiljö och förutsättningar för ett hållbart arbetsliv.”

Regionens arbetsmiljöpris har delats ut sedan 2005 för att uppmärksamma arbetsplatser som arbetat med sin arbetsmiljö med goda resultat. Priset har även inneburit en möjlighet att uppmärksamma goda exempel på arbetsplatser som kommit långt i detta arbete. Vinnaren får 25 000 kronor som ska komma hela arbetsplatsen till nytta, ett diplom och blommor.

Powered by Labrador CMS