Västeråsaren 2018. Victor ”Vigge” Nilsson Lindelöf fick motta Västerås Tidnings utmärkelse i players lounge på hemmaarenan Old Trafford på tisdagskvällen. Svenska fotbollförbundets generalsekreterare och Västeråskollegan Håkan Sjöstrand agerade prisutdelare. Foto: Håkan Sjöstrand

Vigge är Västeråsaren 2018: ”Otroligt hedrande”

Här utses Victor Nilsson Lindelöf till Västeråsaren 2018. Fotbollsproffset fick ta emot Västerås Tidnings prestigefyllda utmärkelse på hemmaarenan Old Trafford. Passande nog samma dag som han gjorde sitt första mål och blev poängräddare för sitt Manchester United. – Att bli utsedd till årets västeråsare är otroligt hedrande och stort och något som jag blir jätteglad för, säger den 24-årige Västeråssonen.

  • Publicerad 20:02, 30 jan 2019

Jag vill passa på att önska alla i VSK lycka till med säsongen

Victor Nilsson Lindelöf hade ett fantastiskt fotbollsår 2018. Såväl i landslaget, med bland annat en helgjuten VM-insats, som i klubblaget Manchester United där han tagit plats på allvar. För det belönades ”Vigge” som första västeråsare genom tiderna med svensk herrfotbolls mest prestigefyllda pris Guldbollen.

För det utses han nu även – tredje gången gillt efter två tidigare nomineringar – till Västeråsaren 2018.

Vi tog hjälp av Västeråskollegan och svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand – tillika stort Manchester United-fan – för att överräcka priset i players lounge på hemmaarenan Old Trafford i samband med Premier League-matchen mot Burnley.

Innan Victor Nilsson Lindelöf fick ta emot priset från svenska fotbollsbasen Håkan Sjöstrand hade han precis gjort sitt första mål i Manchester United-tröjan. Målet, som kom på tilläggstid i hemmamatchen mot Burnley, betydde 2–2 och räddade en poäng åt United. Foto: Instagram

Givetvis skickade vi också med några frågor till pristagaren.

”Vigge” säger så här om sitt fjolår:

– Att få uppleva mitt första VM och de framgångar vi nådde i Ryssland är så klart något alldeles extra. Och under hösten nådde vi ju även framgångar i Nations League med landslaget när vi vann vår grupp. Sedan är det alltid stort att få spela i en klubb som Manchester United. Och jag hoppas såklart att det på något sätt också kan inspirera både killar och tjejer som spelar fotboll i Västerås, säger han.

För Västerås ligger Nilson Lindelöf varmt om hjärtat.

– Jag är uppvuxen i Västerås och kommer alltid att vara en stolt västeråsare var jag än befinner mig. Att bli utsedd till årets Västeråsare är otroligt hedrande och stort och något som jag blir jätteglad för.

Vad ser du fram emot 2019?

– Vid sidan om fotbollen ska jag och Maja (frun) få vårt första barn som jag ser fram emot väldigt mycket. Ser vi till fotbollen så vill jag gärna vinna både matcher och titlar med Manchester United och vi har bland annat tuffa och intressanta matcher framför oss i både Champions League och FA-cupen. Och med landslaget ska vi spela ett häftigt EM-kval.

Vad säger du om din gamla klubb VSK och årets säsong i Superettan?

– Jag följer såklart hur det går för VSK och det var otroligt starkt att ta sig upp i Superettan. Nu gäller det att etablera sig och jag både hoppas och tror dom kommer att fixa det. Jag vill passa på att önska alla i VSK lycka till med säsongen, avslutar ”Vigge”, Västeråsaren 2018.

Ett längre reportage om pristagaren – med bland annat förbundskapten Janne Anderssons hyllning – kan ni läsa i helgens Västerås Tidning.

Allt började i IK Franke

Namn: Victor Nilsson Lindelöf

Smeknamn: Vigge

Ålder: 24 (född 1994).

Familj: Gift med influencern Maja Nilsson Lindelöf. Paret väntar sitt första barn, beräknat till april

Moderklubb: IK Franke

Övriga klubbar: Västerås IK, Västerås SK, Benfica, Manchester United (2017–)

Landskamper: 29 A (debut mars 2016), 13 U21, 17 U19, 5 U17

Aktuell: Utsedd till Västeråsaren 2018 av Västerås Tidning

Motiveringen till Västeråsaren 2018: Från Råby IP till Old Trafford. Steget kan tyckas gigantiskt men Victor Nilsson Lindelöf har visat att det är möjligt och 24-åringen är nu en given Västeråsambassadör ute i den stora fotbollsvärlden.

2018 blev året då ”Vigge” på allvar slog igenom på den internationella scenen i världens största idrott. Först ett succé-VM i den blågula dressen som pådrivare och försvarsrese.Sedan en given plats i ett av världens största klubblag Manchester United. Och som kronan på verket i november: som förste västeråsare mottagare av svensk fotbolls mest prestigefyllda utmärkelse på herrsidan – Guldbollen.

Det sägs att man inte blir profet i sin egen hemstad – men Västerås fotbollsstolthet är även en värdig pristagare av utmärkelsen Västeråsaren 2018.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING