Foto: Mostphotos

Victoriahem har minskat sin vattenförbrukning med 30 procent

Mellan 2020 och 2023 har Victoriahem i Västerås minskat vattenanvändningen i sina fastigheter med 30 procent. Tekniska lösningar och dialog med hyresgästerna ligger bakom minskningen.

Publicerad

Victoriahem äger och förvaltar 749 lägenheter i Västerås och har de senaste åren tagit krafttag för att minska vattenanvändningen i sina fastigheter. I ett pressmeddelande skriver Victoriahem att de har lyckats minska vattenanvändningen med 30 procent mellan 2020 och 2023.

– Att vi och våra hyresgäster har lyckats att minska vattenförbrukningen med 30 procent på bara tre år är en framgång. Och det gynnar både miljön och den enskilda hyresgästen, menar Magnus Munter, områdeschef för Victoriahem i Västerås.

Magnus Munter.

I Västerås har man arbetat systematiskt med att installera snålspolande kranar i kök och badrum och moderna, vattensnåla maskiner i gemensamma tvättstugor och renoverade lägenheter.

– Vi letar också efter vattenläckor i fastigheterna och uppmanar våra hyresgäster att anmäla läckor i lägenheten till oss, så att vi kan komma och åtgärda dem, säger Magnus Munter.

2020 formulerade Victoriahem sina energi- och miljömål, som bland annat innebär en minskning av vattenanvändningen med 30 procent från 2015 till 2030. Med sju år kvar till 2030 återstår det nu cirka sex procent till målet.

– Vatten är världens viktigaste livsmedel och avgörande för allt liv på jorden. Rent vatten för alla är också ett av FN:s globala mål. Genom att rusta upp våra fastigheter och samarbeta med våra hyresgäster vill vi ta vårt ansvar för ett hållbarhetsarbete som gör skillnad, säger Victoriahems miljö- och energichef Per-Otto Bengtsson.

Powered by Labrador CMS