Författarpar. Karin och Mats Eriksson med sin bok Eldmakaren som ges ut den 19 oktober.

Västeråsparet släpper äventyrsroman – om klimathotet

Författarparet Karin och Mats Eriksson träffades då de slog ihop sina huvuden när de försökte nå samma bok i Foyles Bookshop, Charing Cross Road i London. Senare slog de återigen ihop sina huvuden och började skriva på boken Eldmakaren.

Publicerad

Boken som är en äventyrsroman som ges ut den 19 oktober av Lava Förlag, handlar om människans behov av energi kontra nödvändigheten att se om vårt klimat och vår natur.

– En uppfinning som ger energi utan att smutsa ned ses som ett hot av män med makt och där tar dramat och konflikten sin början, säger Mats.

Den spännande berättelsen går från norra Jämtland, upp till ryska Kolahalvön, tillbaka genom norska finnmarken och Lappland för att slutligen få sin upplösning i Jämtland. Mycket utspelar sig i den vackra naturen och vildmarken i norra Sverige.

– Det var viktigt, speciellt för mig att inte skriva en ”Scandi noir”, där allt är mörkt och eländigt, för det är inte det Sverige jag känner. Så vi sa att vi skulle skriva en ”scandi blanc”, ler Karin.

Uppföljare påbörjad

Äventyret startar och man får följa huvudpersonerna genom landet då de kidnappas, forslas upp till norra Ryssland och hur de klarar av att slutligen ta sig hem med olika förföljare efter sig.

– De träffar olika personer som hjälper dem, men här ställs även frågan om rätten att försvara sig själv. Är det ok att skjuta någon om ens liv är i fara?

Nästa bok är redan påbörjad och där finns en av huvudpersonerna från Eldmakaren med.

– Historien utspelar sig i mitt hemland Sydafrika och lönnmördaren, som i boken omvändes från sina mörka tankar om människor, finns även med här, berättar Karin.

Powered by Labrador CMS