Västerås favoritbär LBSB blev som sista band klart för sommarens Cityfestival.

Västerås Cityfestival släpper de sista tre artisterna för årets stora fest

Nu är hela årets lineup för Mimerscenen släppt. I det sista släppet finns bland annat ett efterlängtat lokalt band och publikfavoriten som fick hela Fiskartorget att gunga.

Publicerad Senast uppdaterad

De Vet Du, Oscar Zia och Västeråsbandet LBSB fick knyta ihop säcken för årets artistsläpp. Det stod klart idag när Västerås Cityfestival presenterade de tre sista artisterna inför sommarens festligheter.

Västerås Cityfestival – lineup Mimerscenen 2024

Torsdag 27 juni

Dizzy, Peg Parnevik, Hooja och De Vet Du

Fredag 28 juni

Veronica Maggio, estraden, Lov1 och Nause

Lördag 29 juni

Oscar Zia, Miss Li, ADAM, LBSB och Anis Don Demina

– Årets lineup till Mimerscenen känns riktigt bra, en av våra bästa hittills och det känns extra kul att vi har fått hit två av Sveriges just nu största kvinnliga musiker Veronica Maggio och Miss Li, säger Alf Westerdahl, festivalgeneral Västerås Cityfestival, Västerås stad.

De Vet Du går upp på Mimerscenen torsdag 27 juni.

"Under förra årets spelning fick de hela Fiskartorget att gunga. Nu är gruppen tillbaka för en favorit i repris, efterlängtat av både publik och bandet själva. De Vet Du har sedan sitt genombrott varit en av landets absolut hetaste liveakter. Gruppen har år efter år levererat hits och håller sig ständigt aktuella med sina humoristiska och upplyftande låtar och musikvideos."

Västeråsbandet LBSB är en av akterna som står på scenen på lördagen. 

"Den hemlighetsfulla framgångssagan från Västerås är tillbaka med ny musik och redo att bjuda upp till fest på festivalen. De fyra maskerade männen har sedan 2013 fått dansgolven att vibrera och energin att sprudla genom sin musik. Med Västerås som bas har LBSB skapat elektroniska låtar med dansanta melodier och genomtänkta texter som genererat en bra bit över 100 miljoner streams på Spotify."

Även Oscar Zia kommer att showa på Mimerscenen under lördagen.

"På scenen, i hörlurarna, på radion eller framför TV-kamerorna. Det är förmodligen i ett eller flera av dessa sammanhang publiken sett Oscar Zia den senaste tiden. För om han inte skriver, spelar in och släpper musik leder han omtyckta radioshower eller rikstäckande TV- program. Han är en multitalang, och framför allt är han en av våra mest älskade, svenska popröster. I sommar kommer han till Västerås Cityfestival för första gången."

Resterande program för festivalens andra scener kommer presenteras på Västerås Cityfestivals hemsida under våren. Bland annat kommer Brasserie Stadsparken tillbaka med sin populära festivalsatsning och Västerås Pride arrangerar återigen prideparad och pridefestival under festivalen.

Under samma vecka arrangeras även SM-veckan, ett av Sveriges största idrottsevenemang.

Powered by Labrador CMS