Sjöutsikt är en garanti på Hotell Utter Inn.
Sjöutsikt är en garanti på Hotell Utter Inn.

Världskänt hotell öppnar igen

Hotell Utter Inn öppnar igen, med ett ansiktslyft och i ny regi.

Publicerad

Det står nu klart att undervattenshotellet Hotell Utter Inn, som kvalar in på den exklusiva listan ”Unusual Hotels of the World”, öppnar upp igen efter att ha haft stängt i en säsong. Detta i en uppgraderad form och i ny regi.

Konstnären och skaparen av hotellet Mikael Genberg har under året inlett ett samarbetsavtal med Sjöevent som kommer ha hand om drift och bokning av Hotell Utter Inn.

Kevin Lidström, vd och ägare på Sjöevent i Västerås.
Kevin Lidström, vd och ägare på Sjöevent i Västerås.

– Det här känns jätteroligt! För oss som har Mälaren som arbetsplats var det givet att vi var intresserade av att driva Hotell Utter Inn när frågan kom från Mikael, säger Kevin Lidström, vd och ägare på Sjöevent i Västerås, i ett pressmeddelande.

På Hotell Utter Inn sover man tre meter under vattenytan med panoramafönster och fiskarna som närmsta grannar. Hotellet är ofta omnämnt i utländsk media och lockar besökare till Västerås från hela världen. Artikeln om hotellet på Visit Västerås hemsida är den mest besökta sidan året runt.

– Hotell Utter Inn väcker stort intresse både nationellt och internationellt och bidrar till att Västerås upplevs som en attraktiv besöksdestination. Vi är väldigt glada över det samarbete Sjöevent och Mikael Genberg nu har, säger Pernilla Törngren, destinationsutvecklare på Visit Västerås.

Hotell Utter Inn kommer vara öppet mellan 1 maj till 30 september 2023

Mikael Genberg, konstnären och skaparen av hotellet.
Mikael Genberg, konstnären och skaparen av hotellet.
Powered by Labrador CMS