Zainab från Håkantorpsskolan satsade ordentligt när klassen fick prova på Taekwondo.

Unga fick testa parasporter

I veckan anordnade RF-SISU Västmanland tillsammans med Västmanlands Parasportförbund en dag med mängder av olika parasporter som intresserade fick prova.

Publicerad Senast uppdaterad
Alice Berntsson, projektledare från Västmanlands Parasportförbund var mycket nöjd med dagen.

Västerås Tidning träffade Alice Berntsson, projektledare från Västmanlands Parasportförbund i Castellums lokaler på Finnslätten.

– Under dagen så har vi ett arrangemang som kopplas till RF-SISUs projekt ”Rörelsesatsning i skolan”. På förmiddagen vänder vi oss till elever i anpassad grundskola där klasserna får möjlighet att prova på massor av olika idrotter. Och på eftermiddagen får alla intresserade möjlighet att prova på, även de som inte går i grundskolan längre.

Michael Brännback, tränare i Västerås Taekwondoklubb, som just lett en grupp ungdomar från Håkantorpsskolans anpassade grundskola, säger att dagen betyder jättemycket för dem som förening.

–Taekwondo är en väldigt skonsam sport att träna och det här är ett sätt att hitta parasportare som vill testa. Ett fantastiskt tillfälle, vi hade inte kunna göra det här annars.

Kommer börja träna

Zainab, snart 12 år, från Håkantorpsskolan, som just avslutat sitt pass, säger att det var bra och kul.

– Jag tänker börja träna när jag kommer tillbaka från min resa.

Alice säger att tanken med dagen också är att barnen och ungdomarna ska kunna knyta kontakter med de olika föreningarna som finns på plats.

– På det sättet kan det sen vara enklare att börja med någon av idrotterna. Det är helt fantastiskt att få se dessa barn och ungdomar idrotta utifrån sina villkor.

Powered by Labrador CMS