Tony Lorenzi i sin hemliga tatueringsstudio i centrala Västerås. Till höger en arkivbild.

Tony Lorenzi testar ny konstform – har öppnat tatueringsstudio

Hans konstverk finns redan utspridda på olika platser i Västerås. Nu kommer Tony Lorenzis verk spridas ytterligare när de utsmyckar rörliga föremål.

Publicerad Senast uppdaterad

Tony Lorenzi har öppnat en tatueringsstudio på en hemlig adress i centrala Västerås, men konstaterar att det är en hybrid mellan ett konstprojekt och en faktisk tatueringsstudio. 

Ett av Tonys verk.

– Det är en tatueringsstudio de facto, sett till att den är godkänd av Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen och att jag har gått hygienkurser. Men jag ser det mer som en utveckling av mitt konstnärskap, det är ett konstprojekt snarare än en tatueringsstudio, säger Tony Lorenzi till Västerås Tidning.

Han ligger bakom flera offentliga konstverk runt om i Västerås men nu testar han alltså ett nytt grepp med tatueringar.

– Under ett par år har har övat på mig själv, familjemedlemmar och nära vänner för att testa mig fram och se om det är något jag tycker är kul eller inte. Jag har fastnat vid att jag tycker det är kul. Det är lite svårt att lära sig inledningsvis men nu när jag har lärt mig tekniken tycker jag bara det är roligt. Jag får utlopp för idéer som jag annars inte har kunnat få utlopp för, det här är som ett nytt forum att kunna uttrycka sig i, säger Tony och fortsätter:

– Jag är glad för att jag har hittat något som känns intressant och spännande, jag hade lite grann fastnat i att göra samma saker.

Jag gör inga tatueringar i färg och inga ifyllda tatueringar. Jag vill göra tatueringar jag tycker är coola och som jag tycker att andra borde ha, och utgår från egna idéer och motiv. Om du vill ha en ros tatuerad vill jag gärna göra rosen på mitt sätt

Tony Lorenzi

Genom Instagramkontot dumma_hudkostym kan man se Tonys verk och söka kontakt för att kunna boka in en egen tid.

– Studion är inte öppen för allmänheten på så sätt att man kan knacka på och komma med en färdig skiss av en ros man vill ha tatuerad, utan man får söka kontakt och boka tid genom antingen Instagram, mejl eller via någon jag känner, det är lite mer svårtillgängligt.

Adressen till studion får man först när man har bokat in en tid.

– Jag gör inga tatueringar i färg och inga ifyllda tatueringar. Jag vill göra tatueringar jag tycker är coola och som jag tycker att andra borde ha, och utgår från egna idéer och motiv. Om du vill ha en ros tatuerad vill jag gärna göra rosen på mitt sätt, förklarar Tony.

Han brinner för skapandeprocessen och tanken bakom varje verk. 

– Jag är intresserad av att prata om motiv, varför man gör tatueringen och placering. Den ska vara som ett minne eller en påminnelse som betyder något för dig. För mig är den känslomässiga biten och tanken bakom viktigare än att motivet ska vara tekniskt perfekt. 

Powered by Labrador CMS