Med en rejäl bit prinsesstårta förklarade Staffan Jansson sommargågatan invigd.

Tårtkalas och framtidshopp när sommargågatan invigdes

Nu har Västerås 160 000 invånare och det firades med prinsesstårta och tal.

Publicerad Senast uppdaterad

Årets sommargågata i city invigdes med tal och prinsesstårta under torsdagen. Samtidigt passade man även på att fira att Västerås nu har 160 000 invånare.

Eventet lockade en stor samling människor som lyssnade på Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande, Lars Nordin (V), tekniska nämndens ordförande, Ingela Isaksson, stadsträdgårdsmästare samt Maria Martinsson, vd Citysamverkan när de presenterade arbetet och syftet med sommargågatan.

Staffan Jansson berättade att det under 2024–2025 görs ett försök att göra Västerås city än mer inbjudande.

Kommunstyrelsens ordförande Staffan Jansson gratulerade alla västeråsare till en växande stad.

– Meningen är att boosta city och våra handlare här och vi försöker även möta vad västeråsarna vill ha. Vi vill öppna upp med trygga stråk och gågator från centralen upp till Stora torget för att få ett tryggare och mer levande centrum.

I stora delar av city har man satsat på att göra olika platser för västeråsarna. Här finns något för alla som aktivitetsytor, mötesplatser och ställen där man kan sitta en stund och vila benen eller ta en fika. Man har även gjort city vackrare med grönska och färgglada dekorationer.

Maria Martinsson, vd Citysamverkan, hälsade åskådarna välkomna och presenterade Lars Nordin (V), tekniska nämndens ordförande, Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande och Ingela Isaksson, stadsträdgårdsmästare.

– Jag är väldigt glad över att så många tillsammans har jobbat med det här projektet. Vi har satsat på färg, form, grönska, blommor och även sittplatser, något vi har sett behövs, sa Ingela Isaksson.

Maria Martinsson var glad över att västeråsarna slöt upp denna dag.

Mängder av tårtsugna besökare tog tillfället i akt och lät sig väl smaka av den mumsiga tårtan.
500 bitar prinsesstårta dukades fram för att serveras till hugade västeråsare.

– Och jag är också så stolt över att vi förra veckan slog besöksrekordet sen 2019 då Musikhjälpen gästade Västerås. Under vecka 26 – med SM-veckan och Cityfestivalen – hade vi otroliga 523 539 besök i city.

Staden växer och är en framtidsstad.

– Vi växer med ungefär 1 500–2 000 invånare per år. Jag vill bara gratulera oss tillsammans, till att vi är en stad som växer, en framtidsstad, sa Staffan Jansson och förklarade sommargågatan invigd genom att ta den första tårtbiten.

Lars Nordin berättade om tekniska nämndens arbete med sommarsatsningen.

 

Powered by Labrador CMS