Bokrelese av boken ”Recept i kris och krig"

Sveriges överbefälhavare var med och lanserade lokal receptbok

Måndagen 13 maj lanserades Västerås nya bok "Recept i kris och krig – så stärker du din hemberedskap" på Tranellska gymnasiet.

Publicerad Senast uppdaterad

Med boken ”Recept i kris och krig – så stärker du din hemberedskap” vill Västerås stad väcka inspiration till hur var och en kan förbereda sig i hemmet inför en kris. Boken finns att låna på stadsbiblioteket eller att ladda ner på Västerås.se/hemberedskap.

I samband med att boken lanserades på måndagen fick Tranellska gymnasiet finbesök av Sveriges överbefälhavare Micael Bydén och Helene Öhrling, stadsdirektör i Västerås, som testade på några av rätterna i recpetboken.

Det är skolans elever som har tagit fram 14 recept på mat man kan laga vid kris.

– Hemberedskap kan ju handla om att du till exempel köper hem och lagrar lite matvaror, kanske så att du kan laga just de här recepten. I boken får du också lära känna några aktörer som alla har en viktig del i totalförsvaret - precis som du och din hemberedskap har. Aktörerna är Försvarsmakten, Räddningstjänsten Mälardalen, Polismyndigheten, Länsstyrelsen Västmanland, Frivilliga beredskapsgruppen, Lantbrukarnas Riksförbund, Sveriges Veteranförbund, Hemvärnet, Region Västmanland, Svenska Röda Korset, Trafikverket, Mälarenergi, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och så vi på Västerås stad

Powered by Labrador CMS