Premiärklar personal på Verket.

Steam skrider till verket med en somrig nyhet

Glassverket utanför Kokpunkten och Steam Hotel kallas numera kort och gott Verket eftersom man nu även serverar pizza och har fått alkoholtillstånd.

Publicerad

På fredagseftermiddagen var det premiäröppning för Verket, tidigare Glassverket men nu med en ännu bredare meny.

– Vår goda glassmeny finns kvar men nu adderar vi napolitansk pizza och så har vi äntligen fått rättigheter så att vi kan servera alkoholhaltiga drycker här precis vid vattnet, säger Philip Björck, marknadschef på Steam Hotel.

Ytan utanför Kokpunkten har förvandlats till en somrig oas med bekväma sittplatser, spel och framförallt en svårslagen utsikt över Mälaren.

– Det här blir vår första renodlade uteservering, vi har såklart en uppe vid vår Pool Club, men den är ju privat för våra besökare där. Hit är alla välkomna. Det är verkligen ett perfekt ställe att stanna till på när man är på väg hem från jobbet och möta upp sambon eller ens kompisar för att äta en pizza, ta ett glas och slappna av, säger Philip och fortsätter:

– Man kan spela spel och bara hänga här. Vi vill ha en avslappnad känsla och att det ska finnas något för alla. Det är avslappnat och avskalat men med världens utsikt, man kommer inte närmare vattnet än såhär.

På Verket kan man bland annat spela Cornhole.

Verket kommer att ha öppet klockan 11.00-22.00 på fredagar och lördagar, samt klockan 11.00-21.00 söndag till torsdag. Senare kommer Verket även att erbjuda takeaway. 

Hur länge har ni planerat för det här?

– Vi har haft det i tanken sen förra året, men den största utmaningen och det som har tagit längst tid är att få alkoholtillstånd. För nån månad sen fick vi klartecken och då blev det mycket att göra på en gång, vi beställde en italiensk pizzaugn och nu är vi äntligen igång.

Powered by Labrador CMS