Etapp 1 visar platsen där fem nya småhustomter ska förberedas.

Staden planerar för nya småhustomter i Tillberga

Under våren kommer Västerås stad att förbereda mark inför försäljning av åtta nya småhustomter i Kvarnbacken i Tillberga.

Publicerad

Fem av tomterna kommer att säljas via Bostad Västerås. På två av de resterande tomterna har staden som avsikt att bygga ett nytt gruppboende.

Projektet kommer att genomföras i två etapper, inledningsvis ska man anlägga vägen och färdigställa de fem tomterna för småhus. Arbetet med etapp 1 startar i april och beräknas vara klart före årsskiftet 2024/25 om allt går enligt plan.

Tomterna är inte prissatta i nuläget men kommer att prissättas och läggas ut i tomt- och småhuskön längre fram.

– Vi anlägger en tillfällig byggväg vid sidan om Kvarnbacksvägen för att bibehålla fortsatt framkomlighet. Det kan dock uppstå situationer där trafiken påverkas under kortare stunder. Ta därför höjd för att du kan behöva något längre restider än normalt. När arbetet är klart kommer vi att återställa ytorna, skriver Västerås stad i ett pressmeddelande.

Under våren 2024 kommer Mälarenergi att genomföra ett utökat ledningsarbete under och på båda sidor av Kvarnbäcksvägen.

– Gällande de två tomterna där staden avser att bygga en gruppbostad så medger nuvarande detaljplan inte tillräcklig byggrätt. Staden har därför ansökt om en detaljplaneändring för dessa, men har ännu inte fått ett planuppdrag. Möjligheten till dialog och påverkan kommer att hanteras i detaljplaneprocessen.

Powered by Labrador CMS