I mitten av mars nästa år blir det bandyfest i Västerås.
I mitten av mars nästa år blir det bandyfest i Västerås.

Spikat: Bandyfinalerna avgörs i Västerås i vår

Nu står det klart att SM-finalerna i bandy kommer att avgöras i Västerås ABB Arena Syd den 15–16 mars nästa år.

Publicerad Senast uppdaterad

Västerås stad berättar nyheten i ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen.

– Vi är så glada att Svenska Bandyförbundet väljer Västerås för finalerna i bandy. Att få skapa bandyglädje och visa upp sporten på bred front och på så vis skapa en riktig bandyfest i Västerås blir fantastiskt. Vi välkomnar alla bandyåskådare till Västerås, säger Maria Engelfeldt, verksamhetschef idrott och friluftsliv, Västerås stad, i pressmeddelandet.

Svenska Bandyförbundet har meddelat att Västerås blir värdstad för finalhelgen där svenska mästarna i bandy ska koras. Nytt för i år är att även ungdomsfinalerna spelas under samma helg och på samma plats för att ge ungdomarna samma förutsättningar som seniorerna.

– Västerås är en historisk bandystad och det kommer märkas i hela arrangemanget. Vi vill bidra till en folkfest som andas tradition, glädje och gemenskap. Tillsammans med föreningslivet, Citysamverkan, näringslivet och västeråsarna ser vi även fram emot att göra hela city till en SM-fest, säger Vicki Skure Eriksson (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

Sofie Lidholm, utvecklingschef Visit Västerås, Västerås stad:

– Att bandyfinalerna kommer till Västerås är fantastiskt roligt! Både på grund av den bandytradition som finns här och också för att evenemang är viktiga för att Västerås ska upplevas som en levande och attraktiv stad.

Västerås var spelplats för SM-finalen 1990 på Rocklunda IP, sedan 1991 har Studenternas i Uppsala i varit den huvudsakliga spelplatsen för SM-finalerna. Nu har västeråsarna återigen chansen att se SM-finalerna på hemmaplan. 

I våras var VSK dubbelt representerat på SM-finalerna. Herrlaget vann efter drama mot Villa Lidköping och tog sitt 21:a SM-guld medan damlaget föll mot samma förening.  

Powered by Labrador CMS