Redo för värme. Mats Ekdahl och den nya takterrassen är redo för både värme och besökare.

Snart terrasspremiär för Café Mosaic

Under vintern har takterrassen på Café Mosaic tagit form och nu hoppas man kunna skörda frukten i takt med att våren och så småningom sommaren kommer.

Publicerad

För tre år sedan tog Café Mosaic över Centrumkyrkan och har sedan dess fyllt lokalen med musik, möten, kultur och god mat och fika.

Nu är det snart premiär för en helt ny detalj, nämligen en takterrass.

– Den är belägen mitt mellan höghuset och den här lokalen, så man har utsikt ner mot Filmstaden och det är i princip vindskyddat. Det är ett otroligt fint läge, säger Mats Ekdahl som är verksamhetsledare på Café Mosaic.

Plats för runt 40

Tanken var att takterrassen skulle vara klar redan när Café Mosaic tog över lokalen för tre år sedan.

– Den var en del av totalentreprenaden för den här ombyggnationen, så vi har missat två somrar.

Takterrassen är fyra meter bred och cirka 15 meter lång och kommer att rymma 30–40 platser.

– Vi ser det som ett trevligt komplement till vår verksamhet. Jag tror och hoppas att våra befintliga kunder kommer att uppskatta det och att fler kommer att hitta hit, säger Mats Ekdahl och fortsätter:

– I år ska vi ha öppet i juli för första gången. Det är inte helt bestämt, men troligen kommer vi att köra terassen ihop med övervåningen och stänga av resten. Så att man bara når toaletten och handikapphissen på nedervåningen. Planen är att bemanna det med två personer som båda är bagerikunniga och servera glass och annat gott. Och öppna strax efter lunch och stänga runt klockan 19.00 istället.

Kommer det att vara några spelningar ute på terrassen?

– Om det kommer att vara spelningar där så kommer det att vara väldigt akustiskt och ta hänsyn till grannar. Det är inte bestämt än.

Beräknad slutbesiktning är i april och förhoppningen är att ha premiäröppning i slutet av april.

– Jag tror att det är viktigt att vi hinner ha öppet under hela maj och juni innan semestrarna börjar så att så många som möjligt har lärt sig att det finns.

Powered by Labrador CMS