Entrén till krogen i Västerås city spärrades av efter skjutningen.

Skottlossning inne på krog i centrala Västerås

Polisen har en pågående insats vid restaurang Pitchers i centrala Västerås. Detta efter att en person skjutits inne på krogen. 
 Larm om ytterligare en skottlossning i Västerås en timme efter skjutningen på restaurangen.

Publicerad Senast uppdaterad

Vid 21-tiden på juldagskvällen larmades polisen om en skottlossning i Västerås och flera patruller beordrades till platsen.

Ett vittne uppger till Västerås Tidning att skottlossningen inträffade inne på Pitchers. Vittnet berättar för Västerås Tidning att det rör sig om omkring fem skott.

– Vi gömde oss under borden när det small. Till en början trodde vi att det var fyrverkerier men sen upptäckte vi att en person låg skadad på golvet, säger vittnet till Västerås Tidning.

Inledningsvis har polisen inte många uppgifter om det inträffade. En person ska ha blivit skjuten. Skadeläget var initialt oklart.

– Uppgifterna vi fick var att han hade överlevt. Vi såg dessutom att han var vaken när han bars ut på båren, säger vittnet till Västerås Tidning.

Enligt en patienskaderapport från Region Västmanland är läget allvarligt. Han opereras nu akut med livshotande skador.

Förhör med gäster i lokalen

Personerna som befann sig i lokalen under skottlossningen har förhörts av polisen en i taget. Enligt uppgifter till Västerås Tidning rörde det sig om 25–30 personer.

Vid 22-tiden gick polisen ut och bekräftade att en person skjutits inne på restaurangen.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott.

Nytt larm om ny skottlossning

Strax efter 22 fick polisen in flera samtal om ytterligare en misstänkt skottlossning. Den här gången på Erikslund i Västerås.

Polisen skriver på sin hemsida att de har patruller på platsen, men att det ännu är oklart vad som har inträffat och någon skadad person har i nuläget inte anträffats.

När Västerås Tidning besökte Erikslund vid 23.20-tiden hade patrullerna precis lämnat platsen.

Polisen har enligt sin händelserapportering upprättat en anmälan om grovt vapenbrott efter händelsen på Erikslund. I nuläget har ingen skadad person anträffats.

– Uppgifter har framkommit i förhör som tyder på att det har avlossats skott, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin till Aftonbladet.

Artikeln uppdateras.

Poliser på plats utanför restaurang Pitchers där skjutningen inträffade.
Powered by Labrador CMS