Butikschef Jessica Bergström.

Premiäröppning för traditionell livsmedelsbutik i modern tappning

Coop Mitt har huserat på Oxbacken i många år, och nu bläddrar man vidare till ett nytt kapitel i och med flytten till en betydligt större och toppmodern lokal, bara 50 meter bort.

Publicerad

Torsdagen den 26 januari slår Coop Mitt upp portarna för nya Coop Oxbacken, en butik som blir såväl Västerås som Sveriges första med livsmedelskedjans nya koncept.

Under söndagen den 22 januari stängde Coop Mitt butiken i Oxbacken, Västerås. Men bara tillfälligt. För tre dagar senare står den nya redo för att ta emot medlemmar och kunder, bara 50 meter bort. Den nya mer rymligare butiken får en lugnare bas med varmare känsla och med ett flertal moderna justeringar, skriver man i ett pressmeddelande.

– Det blir en miljö som kommer inspirera våra kunder till måltidslösningar för både fest och vardag, säger Marcus Forsberg, affärsområdeschef Coop Mitt.

Konceptet har sin bas i det redan befintliga som togs fram 2015. Nu var det dags att uppdatera Oxbacken och justera upplevelsen i butik.

– Vi ser stor potential i Västerås och Örebro, två städer där det finns möjlighet att förtäta vårt butiksnät, säger Magnus Wåhlander, vd Coop Mitt.

Till exempel lyfter butiken fram material som ribbor och kork. En del illustrationer som i dag kan ses i Coops digitala kanaler testas nu även i butik. Målet är att binda ihop upplevelsen online och butik, förklarar Marcus Forsberg i pressmeddelandet.

Konceptet kommer succesivt att rullas ut över Sverige, med start under första kvartalet 2023 – där då Oxbacken i Västerås blir först ut.

– Det är många föreningar som gjort tester som vi gemensamt följer och tar lärdom av, säger Marcus Forsberg.

Coop Oxbacken har öppet vardagar kl. 07-22, lör-sön kl. 08-22 och firar under öppningsdagen med ett flertal erbjudanden för kunder som besöker butiken.

Powered by Labrador CMS