Bar Lokal-trio. Köksmästare Thommy Södergren, initiativtagaren Johan Dupont och restaurangansvarige Pascal Berglund. Foto: Jonas Bergkvist

Premiär – nu öppnar Västerås nya ölbar

I morgon är det stor premiär för Västerås nya ölbar på Torggatan. Västerås Tidning fick smyga in på en förhandsvisning av Bar Lokal.

Publicerad

Den 1 juli klockan 19.00 – lagom till coronarestriktionerna lättas och Sverige öppnar upp i nästa steg – är det även premiär för den nya krogsatsningen i city.

– Det lyckades vi tajma in perfekt! utbrister Bar Lokal-trion Johan Dupont, Pascal Berglund och Thommy Södergren.

De är förväntansfulla på att få visa upp resultatet av arbetet som lagts ner på att göra om lokalen på Torggatan 1 som har stått tom ett par år sedan Strike senast bedrev restaurang där.

– Det känns hur bra som helst att äntligen få öppna. Det har verkligen blivit som vi hade tänkt oss och sett framför oss. Vi tror att det här konceptet har stor potential.

De lättade restriktionerna innebär förutom ordinarie öppettider bland annat även att åtta personer kan sitta ihop per bord på uteserveringen.

– Den är tänkt att ha lite av en modern beergarden-känsla. Soft häng.

Foto: Jonas Bergkvist
Foto: Jonas Bergkvist

Vad kan gästerna annars förvänta sig av det nya krogtillskottet i city?

– Mycket spännande och god öl givetvis, vi jobbar med så många olika kanaler och är inte bundna till något specifikt bryggeri, säger restaurangansvarige Pascal Berglund.

Ur de tio ölkranarna – som givetvis innehåller en hel del lokalt – kommer det att roteras mycket bland olika sorter, men också med en grundstomme.

– Det kommer att bli en spännande jakt hela tiden på att hitta nya ölsorter. Vi vill försöka vara snabba på att hitta nysläpp.

Men Bar Lokal är inte bara till för ölnördarna.

– Det kommer att finnas goda drinkar och goda viner också. Och lokaltillverkad läsk från Hantverksbryggeriet, säger initiativtagaren Johan Dupont.

Baren. Foto: Jonas Bergkvist
Utbudet från de tio öltapparna kommer att variera och rotera flitigt – men också ha en grundstomme. Med mycket lokalt givetvis. Foto: Jonas Bergkvist
Untappd – här registreras vilka öl som dricks och gästerna får samtidigt förslag på öl, bryggerier och krogar som kan erbjuda sådant som man kan tänkas gilla. Foto: Jonas Bergkvist
Här är något av allt som kommer att erbjudas på menyn hos Bar Lokal: Korv i korg från Carlströms med surkål och senap, Veggy – vegetarisk macka med svamp och grönkål, Cheesy och Fishy. Foto: Bar Lokal

Mat då?

Minst lika viktig som drycken, menar köksmästaren Thommy Södergren.

– Vi kommer bland annat att servera amerikanskinspirerade mackor, nånting om inte gjorts på det här sättet i Västerås tidigare. Det är vår ”take” på comfort food. Känns kul med något nytt, säger Södergren.

Tanken är att det ska vara enkelt.

– Mackorna serveras i en korg och vi kommer ha en relativt liten meny, som liksom ölen kommer att bytas regelbundet.

Det lokala temat går som en röd tråd även genom menyn.

– Bland annat kommer brödet från Kopparlundens Bageri, vi kommer även servera korvbricka från Carlströms.

Bar Lokal har plats för drygt 70 gäster inne och ytterligare ett 50-tal på uteserveringen direkt utanför på Torggatan.

Öppet tisdag–torsdag 14–23 samt fredag–lördag 14–01.

Bar Lokal har sökt en mer modern look och har bland annat samarbetat med en inredare. Foto: Jonas Bergkvist
Foto: Jonas Bergkvist
Foto: Jonas Bergkvist
Foto: Jonas Bergkvist
Foto: Jonas Bergkvist
Pitcher's uteservering har äntligen fått tillbaka sin granne och Torggatan ser åter ut som den gjorde för några år sedan. Foto: Jonas Bergkvist
Powered by Labrador CMS