Foto: La Pasta Veloce

Pastakedja på väg till Västerås: "Vill öppna under året"

Den svenska snabbmatskedjan La Pasta Veloce aviserar att de vill expandera. Bland annat är siktet inställt på Västerås. – Inget är klart, men vår ambition är att kunna öppna under året, säger Johan Ideström som är kedjans expansionskonsult.

  • Publicerad 09:08, 14 jan 2020

La Pasta Veloce har funnits sedan 2015 och finns idag på tre platser Sverige. Snabbmatskedjan med italienska rätter finns i Mall of Scandinavia i Stocholm samt Uppsala och Kungälv.

– Stärkta av våra framgångar i Mall of Scandinavia och inte minst från vår senaste etablering i Kongahälla i Kungälv, så känner vi oss trygga med att vi står oss i konkurrensen med de andra snabbmatskedjorna, säger Hanna Frilén, vd på La Pasta Veloce.

La Pasta Veloce som byggt sitt restaurangkoncept på Italienska traditioner men också på italienarnas temperament och snabbhet, kallar sitt koncept ”slow food fast”. Fokus ligger på färsk pasta som tillverkas lokalt i restaurangerna och egengjorda såser, men konceptet innehåller även ett flertal av de vanligaste rätterna som vi förknippar med Italien såsom pizza och risotto.

– I en bransch som är väldigt konkurrensutsatt har vi hittat ett koncept som är mycket uppskattat av kunderna och som passar in i alla lägen där det finns höga flöden av trafik. Just nu söker vi lämpliga lokaler och franchisetagare för etablering i städer med mer än 80 000 invånare, säger Hanna Frilén, vd på La Pasta Veloce i ett pressmeddelande.

Västerås Tidning har talat med kedjans expansionskonsult, Johan Ideström,

Är Västerås en av städerna som ni tittar på?

– Det är det definitivt, säger han.

Finns det någon speciell lokal ni tittar på i Västerås?

– Inget är klart, men vår ambition är att kunna öppna under året. Just nu söker vi både franchisetagare och lokaler. Helst vill vi hitta ett Food court-läge, vilket är det bästa för oss. Men vi är intresserade av alla platser där det finns stora flöden av folk.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Krönika: AI tar över marknadsföringen steg för steg

Det har pratats under lång tid om att artificell intelligens ska ta över mer av vår vardag och steg för steg är det i varje fall på väg att ske för den som jobbar med digital marknadsföring. Under de...måndag 23/5 15:43

Kluriga upplevelser på export: Prison Island sprids världen över

Prison Island är ett företag olikt många andra. Inspirerade av Fångarna på Fortet, erbjuder de äventyr och tävlingar som testar deltagarnas alla sinnen. De började resan i Västerås och har idag 55...onsdag 11/5 19:56

Västeråsföretaget underlättar vardagen för glutenintoleranta i hela Norden

”Målet är att växa ytterligare” MixWell är en okänd jätte i Västerås. Företaget som en gång startade i ägarnas kök levererar idag flera hundra ton glutenfria produkter över hela Norden. – Målet är att växa ytterligare, säger vd:n...måndag 9/5 19:10

Länets UF-företagare visar upp sig på marknad i Västerås city

Lanserar nytt koncept Då pandemin satte stopp för den klassiska UF-mässan arrangerar Ung Företagsamhet i Västmanland istället en UF-marknad på Fiskartorget i centrala Västerås.fredag 6/5 16:30

jubileumsår

Stefan Lanehed – Västerås Tidnings första journalist

”Tidningen är en del av mitt hjärta” Här är Västerås Tidnings första journalist. Stefan Lanehed var med och formade det redaktionella innehållet när ett ungt annonsblad tog sina första stapplande steg mot att bli en läsvärd och...måndag 11/4 10:22

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Jenny Asplund: Här är påskens drycker – k(l)uckeliku

Påsken närmar sig med stormsteg, en högtid som har kommit att bli en kulinarisk fest där vi svenskar fullkomligt frossar i god mat och dryck.lördag 9/4 14:22

Här jäser äpplen till hantverkscider

Några kilometer utanför Köping ligger musteriet som tagit en väg in på det jästa spåret. Här tillverkas hantverkscider, en dryck som vid varje tillfälle är unik.söndag 20/3 18:34

Paret satsar allt (och lite till) på lokalt gin: "Gått väldigt snabbt"

Västerås har sedan ett år tillbaka ett eget lokalt gindestilleri. Under julen gjorde produkterna entré på systembolagets hyllor – och det blev genast en försäljningssuccé. – Det är en riktig ginboom...fredag 25/2 20:14

Sebastian – Västerås bidrag i Sveriges mästerkock

”En passion som kanske gått lite överstyr” Han fick sitt intresse av mat och matlagning då han jobbade som servitör och bartender inom restaurangbranschen. Nu är 26-årige Sebastian Jogér från Västerås med och tävlar i TV4-programmet Sveriges...torsdag 17/2 20:25

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING