Oxbackens vårdcentral flyttar in i Gallerian och byter namn till Närvården City.

Oxbackens vårdcentral flyttar ner till centrum

Den 7 juni byter Oxbackens vårdcentral namn till Närvården City och flyttar in i Gallerian i centrala Västerås.

Publicerad

I ett pressmeddelande skriver Region Västmanland att vårdcentralen flyttar till bättre anpassade lokaler, men med samma medarbetare och verksamheter som man hade på Oxbacken.

– Flytten blir ett lyft både för patienter och medarbetare! Lokalerna på Repslagargatan hade blivit för trånga, och planlösningen var inte heller bra med verksamhet spridd på flera våningar. I Gallerian inryms allt på ett plan vilket ökar tillgängligheten för patienterna och gör det mer lättjobbat för medarbetarna, säger Anna Karlsson, verksamhetschef för Närvården City.

Beslutet att flytta Oxbackens vårdcentral fattades 2021 mot bakgrunden av att verksamheten vuxit ur sina lokaler, och att allt fler patienter listat sig vid vårdcentralen. Dessutom har renoveringsbehovet varit stort under lång tid.

– Närvården City blir en modern vårdcentral med ändamålsenliga lokaler och välplanerade ytor, mitt i centrala Västerås med goda förbindelser. Det finns gott om bilparkeringar samt flera busshållplatser i närheten, säger Anna Karlsson.

Namnbytet till Närvården City kommer som en naturlig följd av flytten.

– Det nya namnet markerar vårt läge mitt i centrala Västerås – men även en nystart för medarbetarna och patienterna, avslutar Anna Karlsson.

Patienterna som besöker Närvården City kommer möta samma medarbetare och samma vård som tidigare:

  • Barnavårdscentral
  • Barnmorskemottagning
  • Distriktssköterskemottagning
  • Laboratorium
  • Fysioterapimottagning
  • Vaccinationsmottagning
  • Samtalsmottagning
  • Diabetesmottagning

Liksom tidigare erbjuder vårdcentralen även arbetsterapeuter, dietister samt mödra- och barnhälsovårdspsykologer.

Filialmottagningen i Skultuna blir kvar utan förändringar.

Måndagen den 5 juni är vårdcentralen stängd på grund av flyttaktiviteter och patienter hänvisas därför till Närvården Herrgärdet vid vård som inte kan vänta.

Powered by Labrador CMS