Här öppnar Ruths Ölhus i vår. Från vänster: Carl Gustaf Forssbeck, ägare, Dan Eriksson, restaurangchef, och Carl-Henrik Forssbeck, ägare.

Ölhallen blir ölhus – här öppnar Ruths i vår: ”Västeråsarna har längtat”

Nu är det klart att Västerås får sitt stora ölhak trots allt. På samma plats, vid Mimerporten, öppnar i vår nya konceptet Ruths Ölhus. ”Det känns hur kul som helst”, säger ägaren Carl-Henrik Forssbeck till Västerås Tidning.

Publicerad Senast uppdaterad

Som Västerås Tidning har berättat tidigare blev det på grund av nekat serveringstillstånd ingen öppning som tänkt för Västerås Ölhall i Mimerkvarteret där 2 Rum & Kök tidigare höll till.

Nu kan vi berätta att det istället blir en helt ny satsning i samma lokal – Ruths Ölhus. Det är bröderna bakom hamburgerkedjan Bores – med elva enheter runt om i Sverige, bland annat i Stockholm, Örebro, Norrköping och Linköping – som kommer att driva det nya ölstället.

– Vi har inget med den tidigare ölhallen att göra. Det här är en helt ny satsning vi gör och Västerås blir först ut, säger Carl-Henrik Forssbeck.

Varför Västerås?

– Dels är det närheten till Stockholm där vi har vår bas, dels vet vi att västeråsarna längtar efter och väntat på sitt ölsjapp. När chansen dök upp med den här lokalen så var det inte mycket att fundera över.

Konceptet hos Ruths Ölhus består av ett brett utbud av ölsorter i kombination med prisvärd och vällagad mat som kommer gå mot svensk husman med en twist.

– Vi kommer att ha över 40 olika öl på fat och ett stort flasksortiment. Öl har verkligen exploderat de senaste cirka 15 åren och det är extra kul att jobba med passionerade lokala öl-entreprenörer.

Ruths Ölhus kommer även att servera lunch.

När räknar ni med att öppna?

– Målsättningen är i slutet av mars, början på april. Det hänger lite på när serveringstillståndet blir klart.

Tanken är att Ruths Ölhus – som är en en hyllning till brödernas farmor Ruth – likt Bores ska växa till en kedja. Startskottet går alltså i Västerås.

Hur känns det att sjösätta er nya satsning just i Västerås?

– Hur kul som helst. Det känns väldigt roligt att få ge Västerås det här.

Kan det bli aktuellt att även Bores etablerar sig i Västerås framöver?

– Det är inte omöjligt.

Västeråsaren Dan Eriksson, senast pubchef på Bishops Arms, kommer att vara restaurangchef på Ruths Ölhus.

– Vi jobbar för att erbjuda västeråsarna en magisk upplevelse, säger han.


Powered by Labrador CMS