Överlämning. Lotta Steen, Gunnar Zeeck, Zazza Skärfstad och Stefan Karlstedt var alla glada vid överlämningen av de nya tv-apparaterna.

Nya tv-skärmar ska göra livet lättare för svårt sjuka barn

I veckan överlämnade Junos kamp och Fibra åtta stycken helt nya smart-tv till barnkliniken avdelning 64.

Publicerad

För fem år sedan grundades den ideella föreningen Junos kamp av Susanne och Gunnar Zeeck. Föreningen arbetar för att hjälpa svårt sjuka barn och deras familjer i och runt om Västerås. Detta efter att ha fått en inblick i hur det är att ha ett svårt sjukt barn.

Under många år kämpade familjen Zeeck med sin cancersjuka dotter Junos sjukdom och när hon äntligen var färdigbehandlad ville de använda sina erfarenheter för att hjälpa andra familjer.

Föreningen bidrar till exempel med utkörning av matkassar, städhjälp, ekonomiskt stöd vid kris, mindre resor och utflykter och överraskningar i hemmet samt på sjukhuset.

Tidigare insats. Gunnar Zeeck, Andreas Silfver och Susanne Zeeck från föreningen Junos kamp i vardagsrummet i den upprustade lägenheten på Södra Skiljebo, Västerås första familjeboende, som föreningen var med och ordnade 2020.

I samarbete med Fibra kunde Junos kamp i onsdags överlämna åtta stycken smart-tv till barnkliniken avdelning 64.

– Vi behöver samhällets stöd och då framförallt stöd från näringslivet för att kunna göra sådana insatser, säger Gunnar Zeeck.

Samarbetet mellan Fibra och Junos kamp har pågått i ungefär ett år och i framtiden kommer man att skänka ytterligare sju tv-apparater så att alla klinikens 15 rum är utrustade med en ny tv.

Föreningen besöker avdelning 64 flera gånger i veckan med olika insatser som gör en tung vardag lite lättare för barnen och deras familjer. På de nya tv-apparaterna kommer det vara möjligt att logga in på streamingtjänster istället för att titta på slitna dvd-filmer som med åren har blivit något hackiga.

– Jag tycker att det känns jättebra och fint att kunna vara med och hjälpa till att göra skillnad, säger Stefan Karlstedt, vice vd på Fibra.

Kollegan Zazza Skärfstad instämmer:

– Man gör skillnad där det behövs, för Junos kamp vet vad man behöver och saknar som familj till ett svårt sjukt barn.

Gör skillnad

Lotta Steen är enhetschef på barnkliniken avdelning 64 och tar med stor tacksamhet emot gåvan.

– Vi uppskattar gåvan otroligt mycket, vi vet att det är något som har varit efterfrågat och som kommer att göra stor skillnad för oss, säger Lotta Steen.

Tidigare har Junos kamp skänkt bland annat nya leksaker till avdelningen.

– Det känns skönt att få uppdatera den här biten av barnkliniken och att ge ännu mer, för det behövs mer än någonsin. Det är tyvärr väldigt många allvarligt sjuka barn runt om i länet för tillfället som behöver allt stöd de kan få, säger Gunnar Zeeck.

Powered by Labrador CMS