Snart öppnar Klang Market i Västerås.

Nya stora restaurangen på Aseatorget redo att öppna

En bred meny, service i toppklass och en stor uteservering med sol från morgon till kväll utlovas när Klang Market etablerar sig i Västerås.

Publicerad

För snart 10 år sedan grundades Klang Market av Lars Wahlström och Svein Erik Guldbrandsen, dåvarande kollegor på Espresso House.

– 2014 öppnades en liten restaurang vid Hornstull och det gick väl inte jättebra i starten och det var nog för att man inte riktigt visste vad pitchen var, berättar Isabella Gjersvold, distriktschef för region mitt på Klang Market.

Tre år efter starten genomgick verksamheten en stor förändring och hittade sin väg. Sedan 2017 har kedjan öppnat på flera platser i Stockholm och över hela Sverige, och den 24 april premiäröppnar Klang Market i Västerås.

Västeråsföretaget Nybyggarn har varit med och byggt upp den nya restaurangen.

– De tre första restaurangerna öppnade i Stockholm i Hornstull, Karlaplan och Mall of Scandinavia och de två senaste åren har vi expanderat otroligt mycket. Jag började jobba för Klang Market i september och nu är vi redan på vår fjärde restaurang sedan dess, så det går väldigt fort vilket är otroligt roligt.

Varför blev det just Västerås?

– Vi har alltid haft ögonen på Västerås, det är en stor stad som är nära till Stockholm. Det är en stad som expanderar och vi har egentligen bara letat efter den perfekta lokalen, säger Isabella.

Valet föll slutligen på en cirka 800 kvadratmeter stor lokal på markplan vid Melkertorget, vilket gör restaurangen till kedjans största hittills.

– Det kommer att bli den nya mittpunkten i Västerås med vår stora uteservering som har sol från morgon till kväll.

Vad kan gästerna förvänta sig när de besöker Klang Market?

– Bra mat och en bred meny till en bra prislapp. Och framför-allt otrolig service, jag kan säga redan nu att vi har hittat stjärnor som kommer att ta upplevelsen till nästa nivå.

Rickard Wilhelmsson och Isabella Gjersvold berättar att målet är en mysig och härlig miljö i restaurangen.

Restaurangchef blir Västeråssonen Rickard Wilhelmsson som bland annat har jobbat på Steam Hotel, Limone samt flera år i Norge.

– Det ska bli kul att se hur city börjar leva igen, att man satsar mer centralt. Enligt mig är det här det absolut bästa läget i staden, säger Rickard Wilhelmsson.

På Klang Market kommer man att erbjuda både lunch, middag, brunch på helger samt catering.

– Vi vill ha en mysig och härlig miljö och en meny som lockar alla, därför har vi en bred meny så att alla i ett sällskap kan hitta något, allt från tapas, klassiska restaurangrätter och tacos till hamburgare, pizza och sallad. Och allt till rimliga priser, säger Isabella.

Powered by Labrador CMS