Välkomna tillbaka. Inför öppningen var butikschefen Tony Juhlin mycket förväntansfull och glad.
Välkomna tillbaka. Inför öppningen var butikschefen Tony Juhlin mycket förväntansfull och glad.

Nu har Willys flyttat hem igen

Ett och ett halvt år efter den stora branden som slukade både Willys och Jula på Erikslund blir Willys först ut med att flytta in och öppna igen på samma plats i nybyggda lokaler. ”Äntligen, det känns fantastiskt!”

Publicerad Senast uppdaterad

Äntligen, det känns fantastiskt! Det har varit ett och ett halvt år av väntan

Under torsdagen öppnades portarna till den nygamla Willysbutiken på Erikslund. Inför öppningen var butikschefen Tony Juhlin mycket förväntansfull och glad.

– Äntligen, det känns fantastiskt! Det har varit ett och ett halvt år av väntan. Vi är fantastiskt glada att vi kunde öppna den tillfälliga butiken så snabbt som vi gjorde förra året, både för våra kunders skull men även för personalen och för Willys som företag. Men vi har hela tiden längtat efter att få flytta hem igen, och nu är vi där, säger Tony Juhlin.

Efter branden revs allt som återstod ner och både Willys och Jula aviserade tydligt att de hade för avsikt att flytta tillbaka.

Hur har byggprocessen gått?

– Såvitt jag vet har det gått bra. Det har inte varit några stora bekymmer som har satt stopp för maskineriet, vilket är imponerande eftersom det här är ett stort bygge där man bygger upp både vår butik och Jula.

– Vi har haft ett toppengäng som varit här och byggt, både externt och internt, alla har gjort ett jättebra jobb. Och vi har fått mycket bra hjälp av kommunen och fastighetsägaren. Jag vill tacka alla som har gjort det här möjligt.

Ser butiken likadan ut som innan branden?

– Det är ungefär samma kvadratmeter, plus och minus lite här och där. Vi har bland annat byggt ut vår e-handelsavdelning, både bakomliggande för våra medarbetare och ett nästan dubbelt så stort rum där vi har utlämningsskåpen. Förbutiken har flyttats åt sidan för att skapa mer plats och vi har även gjort bredare gångar. Det kanske inte är något man tänker på som kund men 30-40 centimeter gör stor skillnad för den totala upplevelsen.

Djupare utbud

Jämfört med den tillfälliga butiken som öppnades på Erikslund kommer utbudet av förklarliga skäl vara avsevärt bredare.

– Utbudet kommer framförallt att vara djupare. Och vi har även lite större sortiment än vad vi hade innan branden. Och som alltid kommer vi att vara lyhörda och lyssna på kundernas önskemål.

Blir det några öppningserbjudanden?

– Vi har väldigt starka öppningserbjudanden, jag vågar påstå att vi har några riktiga dragare. Vi har beställt in några lastbilar med toalettpapper, Pepsi Max, en himla massa kladdkaka och kaffe till otroligt bra priser.

– Jag har jobbat här i många år och kan konstatera att vår affärsidé ligger helt rätt i tiden. Vårt koncept möter de behov som finns i samhället just nu och jag är glad att vi kan öppna med full styrka igen här på Erikslund.

Efterlängtad öppning. I torsdags öppnade Willys på sin ordinarie adress på Erikslund.
Efterlängtad öppning. I torsdags öppnade Willys på sin ordinarie adress på Erikslund.
Powered by Labrador CMS