Pristagarna. Bengt S Myrin, övermästare Odd Fellow loge nr 7, Göran Lindkvist från Odd Fellow, Ali Abdirazaq, Therese Ankreus från Here4U, Nellie Asp, Carl-Gustav Hallqvist från Odd Fellow och Alis mamma Medina.

Nellie och Ali fick årets Ungdomstipendium

Under tisdagskvällen delade Here4U och Odd Fellow loge nr 7 Westmannia ut årets Ungdomsstipendium. Stipendierna gick i år till Nellie Asp och Ali Abdirazaq.

Publicerad

För fjärde året i rad delade Here4U och Odd Fellow loge nr 7 Westmannia ut stipendier till ungdomar upp till 18 år. Syftet är att lyfta fram goda förebilder och stödja ungas personliga utveckling.

Stipendierna delas ut i samband med Odd Fellow-logens årliga sommaravslutning i ordens festvåning.

Fick 5 000 kronor vardera

I tisdags var det ett hundratal gäster på plats i samband med ceremonin som bland annat innehöll skönsång från Gideonsbergs volkalensamble och klassisk räkbuffé.

Stipenderna på 5 000 kronor vardera gick till Nellie Asp, 16 år, och Ali Abdirazaq, 16 år.

Juryns motivering till Nellies stipendium:

”Nellie har tagit tag i sitt unga liv av utanförskap. Bestämt sig för att våga vara sig själv och våga skapa nya relationer och kontakter och på det viset utvecklat sig i en positiv riktning. Hon är nu ideellt engagerad och använder sina egna erfarenheter för att förhindra att andra drabbas av samma sak. Hon har visat mod och mognad genom att i skolan stoppa bråk stök och slagsmål. Hon agerar när hon ser tecken på att ungdomar behöver hjälp eller stöttning. Hennes insikt i behovet att hjälpa och stötta andra har gjort att hon redan nu trots att hon bara är 16 år bestämt sig för att i framtiden arbeta inom vården.”

Föregår med gott exempel

Juryns motivering till Alis stipendium:

Ali har ända sedan han var liten fått tagit ett stort ansvar i hemmet och visat mognad i både ord och handling. Han är en förebild för sina syskon och andra unga i olika åldrar. Alis egenskaper gör honom till en god ledare då han föregår med gott exempel och visar för andra vikten av att agera etiskt och moraliskt rätt även i utmanande situationer. Vi tror att Ali genom sitt glada vänliga positiva sätt kommer vara en bra ambassadör för det goda samhället i framtiden.

Powered by Labrador CMS