Morgonrapporten: VI premiärföll – soliga och varma dagar att vänta 

★ FREDAG 8 SEPTEMBER • Guiden – det händer i helgen 

Publicerad Senast uppdaterad

God morgon Västerås!

Det har hänt: VästeråsIrsta föll borta mot Skara i premiären av Handbollsligan på onsdagskvällen. Hemmalaget vann md 22–19 och VI får nu ladda om inför hemmapremiären mot regerande svenska mästarna IK Sävehof på onsdag nästa vecka.  

Så blir vädret enligt SMHI: Ett högtryck dominerar vädret med uppehållsväder och det finns utrymme för en del sol med endast lite höga slöjmoln på himlen under fredagen. Dagstemperaturer på 21–23 grader. Samma väder ser ut att vänta under lördagen medan söndagen kan innehålla lite mer moln.

Guiden – det händer i helgen i Västerås:

FREDAG

Barnens konstfredag 

Plats: Konstmuseet

Tid: 10.15–11.45

Vad: Skapa fritt kring ett tema i Konstlabbet, gå på en lekfull minivisning, eller häng i konstmuseet. Riktar sig till barn upp till 6 år, tillsammans med max en vuxen per barnaskara. Kostnadsfritt.

Tap takeover 

Plats: Ruths Ölhus

Tid: 16.00

Vad: Ölhaket får besök av grundaren till Alchemik Brewing från Bulgarien.

LÖRDAG

Ängsö Trails Social Run

Plats: Ängsö parkering, till vänster om slottet

Tid: 11.00

Vad: Eftersom officiella Ängsö Trail Run inte blir av 2023 bjuder Westeros Trail Running Society istället in till en öppen och gratis träff där man springer 10 km och 21 km. Träffen är öppen för alla.

Faceoff Sverige 2023

Plats: Västerås Arena

Tid: 13.00–18.00

Vad: Samlar gymnastiksportens främsta i en actiontävling och evenemang där människokroppens gränser utmanas. Även i år avgörs de båda tävlingarna Individual och Crew. 

Barnlördag i Pedagogen – Djur av Natur

Plats: Länsmuseet

Tid: 13.00–15.00

Vad: Har den vingar, eller snabel? Fyra ben eller tolv? Det bestämmer du helt själv. Skapa ditt helt egna djur av natur. Barnlördagar i Pedagogen är barnens kreativa rum på länsmuseet. Alltid fri entré.

Västerås BK30–Hertzöga 

Plats: Ringvallen

Tid: 13.00 

Vad: Division 1, fotboll, damer.

Pappa Kapsyl

Plats: Konserthuset

Tid: 14.00–14.45

Vad: En fartfylld rockkonsert för barnfamiljer med bra musiksmak och humor. Med publikens hjälp försöker dinosaurie-rockkungen Pappa Kapsyl sjunga sig igenom alfabetet. Från ca. 4 år.

Mälarmysteriet

Plats: M/S Kungsörnen

Tid: 18.00–21.00

Vad: Följ med på en spännande båttur bland kobbar och öar i Västerås med författarna Marianne Cedervall, Aron Olnafors och Maria Bergström. Kryssningen kommer ägnas åt ett äkta Mälarmysterium samtidigt som passagerarna njuter av en trerättersmiddag.

Live: Mommyheads + support The Gaian Circus

Plats: Global Living

Tid: 19.00

Vad: Kultbandet The Mommyheads från New York är tillbaka på samma scen som för två år sedan. Blandar progressiv rock med The Beatles och Queen. Deras 14:e (och enligt bandet sista) album kom 2022.

Coola kids

Plats: O'Learys

Tid: 22.00

Vad: Med över 30 miljoner streams, hundratals framträdanden över hela Sverige och med låtar som "Grillkrydda", "Ligga med Nils" och "Dansbandstechno" intar dessa festprissar för första gången nattklubben.18 års åldersgräns.

SÖNDAG

Höstfest 

Plats: Vallby Friluftsmuseum

Tid: 11.00–16.00 

Vad: Hösten välkomnas med en dag fylld med aktiviteter för hela familjen. Programmet ingår i Kulturarvsdagen, Riksantikvarieämbetets årliga temadag som ska bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarvet. Fri entré.

Skiljebo–Kvarnsveden

Plats: Hamre

Tid: 13.00 

Vad: Fotboll, division 2, herr

Konsert

Plats: Västerås Konsthall

Tid: 17.00–19.00 

Vad: Konsert med Håkan Borgström och Taki Inkas.

Körkonsert

Plats: Ansgarskyrkan

Tid: 17.00

Vad: Med Camerata InCantus och Stockholm Singers. De två körerna kommer att bjuda på ett blandat program med klassiskt till modern körmusik. Under konserten kommer du få möjligheten att höra de båda körerna individuellt och tillsammans.

Suicidpreventiva dagen

Plats: Mikaelikyrkan

Tid: 18.00–20.00

Vad: För andra året i rad uppmärksammar Svenska kyrkan Västerås dagen, bland annat med föredrag av Annika Strandhäll, riksdagsledamot och engagerad i Suicide Zero.

Powered by Labrador CMS