Morgonrapporten: VI-herrarnas succésäsong är över

★ TORSDAG 11 APRIL • Vädret: Fortsatt blåsigt • Guide: Släktforskning och Sinfoniettan

Publicerad Senast uppdaterad

God morgon Västerås! 

Sport: VästeråsIrstas handbollsherrar har spelat klart för denna succéartade säsong. Karlskrona vann på onsdagskvällen även den tredje matchen (29–26) i kvalet till Handbollsligan mot det unga VI-laget och behåller därmed sin plats i högsta serien. 

Så blir vädret enligt SMHI: Ett regnområde har kommit in söderifrån, tillsammans med lokalt  hårda sydvästvindar. Framåt kvällen klarnar det dock upp och det blir en solig avslutning på torsdagen. Dagstemperatur 5–10 grader.  

Trafik: Det föll ner en del träd på mindre vägar under den blåsiga onsdagskvällen och som fortfarande kan blockera helt eller delvis och värt att uppmärksamma som bilist.   

Guiden – det händer idag i Västerås:

Släktforskning

Plats: Skiljebo bibliotek

Tid: 15.00–18.45

Vad: Vem tror du att du är? Vad står det i kyrkböckerna? Västerås släktforskarklubb kommer och svarar på frågor om släktforskning.

Kejsarn av Portugallien

Plats: Västmanlands Teater

Tid: 18.00, även lördag–söndag 15.00

Vad: En av de mest älskade berättelserna blir under våren till en visuellt storslagen musikteater med musik av Mikael Wiehe. Visas till och med 28 april.

Västerås Sinfonietta: Rokokovariationer

Plats: Konserthuset

Tid: 19.00–21.00 

Vad: Under sin levnad, på 1800-talet, var Emilie Mayer en uppskattad tonsättare i Tyskland. På scen: Västerås Sinfonietta Dirigent: Chloé van Soeterstède Solist: Kian Soltani, cello.

Powered by Labrador CMS