Morgonrapporten: VästeråsIrsta föll efter förlängning
i omtalade kvalmatchen mot Karlskrona  

★ ONSDAG 10 APRIL • Regnskurar • Guide: Soppteater, konsert och föreläsning 

Publicerad Senast uppdaterad

God morgon Västerås! 

Sport: VästeråsIrstas handbollsherrar fick igenom sin protest och kunde kasta det sista straffkastet i den omtalade andra kvalmatchen borta mot Karlskrona på tisdagskvällen. Straffen satt och VI tog matchen till förlängning, men där var Blekingelaget för starkt (30–26). Ikväll kan kvaläventyret till handbollsligan vara över om Karlskrona vinner den tredje matchen i samma hall.

Så blir vädret enligt SMHI: Inledningsvis en del sol, sedan övervägande molnigt väder och på eftermiddagen eventuellt någon regnskur. Dagstemperatur på 6–10, tidvis friska vindbyar.

Guiden – det händer idag i Västerås:

Soppteater: Vårt behov av tröst

Plats: Västmanlands Teater, Teaterbistron

Tid: 12.00 

Vad: Föreställningen bygger på Stig Dagermans essä från 1952, den som ibland har kallats för Stig Dagermans testamente. Med kompositören och musikern Daniel Östersjö och skådespelarna Elin Hilläng och Suvi Turunen.

Rosalie Cunningham

Plats: Intiman

Tid: 18.00

Vad: Rosalie Cunninghams musik är inspirerad av Pink Floyd och Deep Purple. Om Kate Bush och Beatles fått ett barn hade det varit Rosalie. Musiken är en unik, modern, groovy och originell version av 60- och 70-talens psykedeliska och progressiva rockmusik – med tillägg av artistens speciella känsla för låtskrivande och tankeväckande texter. Servering sker i pausen.

Föredrag: 243 mil och 82 dagar längs Sveriges kust

Plats: Stadsbibliotekets hörsal

Tid: 18.00

Vad: Pontus Eriksson och Lena Eriksson berättar till bilder om sin havspaddling i kajak längs hela Sveriges kust från Svinesund vid den svensk-norska gränsen i väster till Haparanda och den svensk-finska gränsen i nordost. Arrangör är Föreningen Norden.

Samhörighetsakuten

Plats: Västmanlands Teater, Lilla scenen

Tid: 18.00, även onsdag samma tid

Vad: En humoristisk och ömsint nutidsreflektion. 

Powered by Labrador CMS