Morgonrapporten: Värmen avtar – men fortsatt soligt

★ TORSDAG 25 MAJ • Grillska Årets UF-skola i Sverige • Guiden – det händer idag

Publicerad

God morgon Västerås!

Det har hänt: När SM i Ung Företagsamhet hölls i Stockholm på onsdagskvällen tog Västmanland hem tre titlar, bland annat utsågs Grillska gymnasiet till Årets UF-skola.

Så blir vädret enligt SMHI: Kyligare luft med nordlig vind har tagit över väderläget och idag blir det svårt att nå över 20 grader, trots det soliga vädret. Vädret är i stort sett detsamma även på fredag, dock mer lite mer stackmoln.

Trafikläget: För information om tågtrafiken se Trafikverket.

Pollenläget: Förhöjd risk för höga halter av björkpollen, stor risk för höga halter ekpollen.

Guiden – det händer idag i Västerås:

Västerås streetfood

Plats: Stora torget

Tid: 11.00–21.00, samma tid till och med lördag

Vad: En äkta foodtruckfestival mitt i Västerås city. Spännande streetfood från världens alla hörn utlovas med tillhörande dryck. Tält, sittplatser & bar med rättigheter i samarbete med Coppersmiths Brewery håller öppet under hela festivalen. Underhållning på scen av Ärtor och löv i bartältet varje kväll 18.00–21.00.

Rundtur i utställningarna och Rudbeckius domkyrka

Plats: Domkyrkan

Tid: 10.00–11.00 och 13.00–14.00

Vad: Rundtur i utställningarna och i Rudbeckius domkyrka. Spåren från Johannes Rudbeckius och Malin Hising i dåtid och nutid. Visning i samband med 400-årsjubileet. Utställningarna är producerade i samarbete med Stadsarkivet, Västerås stad, Stiftsbiblioteket, Västerås stadsbiblioteket och Rudbeckianska gymnasiet.

Teater: Salaligan

Plats: Västmanlands Teater, Stora scenen

Tid: 19.00, fredag samma tid samt lördag–söndag 15.00

Vad: Sista spelveckan av föreställningen som till stora delar bygger på autentiskt material om brotten i Sala på 1930-talet.

Powered by Labrador CMS