Morgonrapporten: Universitetet inleder samarbete med internationell fotbollsakademi

★ TISDAG 21 NOVEMBER • Vädret: I morgon kommer snön • Guiden: Gitarrvirtuos gästar 

Publicerad

God morgon Västerås!

Det har hänt: MDU kommer att inleda ett samarbete med den internationella fotbollsakademin National Youth Sports Association som har kopplingar till Englands högsta division i fotboll Premier League. I veckan får MDU besök av akademin tillsammans med representanter från Liverpool John Moores University för att diskutera samarbetet närmare. 

Trafik: Med en temperatur runt nollan kan det vara lite halt på vägbanorna. En del tågavgångar inställda och buss ersätter. Se mer på Trafikverket

Så blir vädret enligt SMHI: Goda chanser att solen tränger igenom molntäcket under dagen som bjuder på mest uppehåll. Dagstemperatur 2–3 minusgrader. Under onsdagen rör sig ett omfattande lågtryck in västerifrån och med det ett snöfall med friska eller hårda vindbyar som kan ge besvärligt väglag på en del håll.  

Guiden – det händer idag i Västerås:

Föreläsning

Plats: Gamla sjuksköterskeskolans aula, ingång 21, Västerås sjukhus

Tid: 18.00

Vad: Peter Nicolaides om regionens enhet medicinsk teknik (tidigare MTA) och den medicintekniska utvecklingen. Kostnadsfritt, ingen förhandsanmälan.

Ung musik

Plats: Café Mosaic

Tid: 18.30

Vad: Kulturskolan har uppspelning med Ung Scen.

Ulf Wakenius och Trio X

Plats: Konserthuset, Foajéscenen

Tid: 19.00

Vad: Svenska gitarristen Ulf Wakenius är en av de främsta i världen. Hans almanacka är synnerligen välfylld med spelningar runt hela världen. Tillsammans med Trio X – Lennart Simonsson piano, Per V Johansson bas och Joakim Ekberg trummor – får publiken även lyssna till Ulfs egenkomponerade musik.

Powered by Labrador CMS