Morgonrapporten: Trafikolycka vid Folkparksmotet med flera fordon

★ TORSDAG 28 SEPTEMBER • Vädret: varmt med solchanser • Sport: VSK vann efter sent avgörande

Publicerad Senast uppdaterad

God morgon Västerås!

Det har hänt: Strax före klockan 7 på torsdagsmorgonen kom larm om en trafikolycka med flera fordon, bland annat en buss, vid Folkparksmotet. Bärgningsarbetet är avklarat men olyckan har mycket stor påverkan på trafiken med långa köer mellan Folkparksmotet till Talltorpsmotet i riktning mot Enköping, meddelar Trafikverket.  

Sport: Superettans serieledare VSK tog ytterligare ett stort kliv närmare Allsvenskan på onsdagskvällen efter seger i Mälarderbyt borta mot AFC Eskilstuna. Detta sedan klubbens veteran Filip Tronêt avgjort på tilläggstid till 2–1 inför jublande tillresta VSK-supportrar.

VIK fick med sig en poäng från ett utsålt ABB Arena mot Brynäs i Hockeyallsvenskan efter en stark upphämtning från underläge 1–4. Gästerna vann sedan i förlängningen (5–4). 

Mer ishockey: VIK-fostrade Mikael Backlund utsågs på onsdagskvällen till ny kapten för sin NHL-klubb Calgary Flames som han varit trogen sedan 2009 och nu förlängt med ytterligare två år. ”Det här är en väldigt speciell dag för mig och min familj”, säger Backlund till klubbens hemsida.

Så blir vädret enligt SMHI: På morgonen ligger dimman envist kvar på många håll, men fram på dagen lättar den allt eftersom. Under eftermiddagen väntas det bli en del sol varvat med moln och med temperatur strax över 20 grader. 

Guiden – det händer i dag i Västerås:

Västerås City – Höstmingel 

Plats: City

Tid: Torsdag–söndag

Vad: En hel helg som rimmar med den mysigt varma känslan av denna tid på året. Mingel på stan, massor av happenings och erbjudanden hos butiker, restauranger och andra verksamheter. 

Vernissage i Globals salonger 

Plats: Global Living

Tid: 16.00–19.00

Vad: Näst ut i höstens konstvimmel är Gladys Diaz, Anna Jackelin Thell och Tove Cecilia Winge. Utställningen pågår till och med 24 oktober 2023.

Västerås Sinfonietta: Naturens toner

Plats: Konserthuset, Stora salen

Tid: 19.00–21.00

Vad: Uruppförande av Maria Lithell Flyg som bland annat har skrivit musik för Kungliga Operan. Solist är Julia Sporsén som anlitas flitigt på operascener i världen. 

Powered by Labrador CMS